Winkelketen Blokker gaat 450 van de 620 winkels ingrijpend vernieuwen. Wat er met de resterende 170 winkels gaat gebeuren wil Blokker niet zeggen, maar een reële mogelijkheid is natuurlijk dat die op termijn afgesloten worden.

Blokker heeft wel bekend gemaakt welke winkels het eerst op de schop gaan, maar heeft niet gemeld welke winkels niet meegaan in de metamorfose en dus op de nominatie staan om te verdwijnen.

In de Zaanstreek zijn er zeven Blokkerwinkels, in Zaandam (Gedempte Gracht, Vermiljoenweg), Koog a/d Zaan (Molenwerf), Wormerveer (Marktplein), Wormer (Dorpsstraat), Assendelft (Kaaikhof) en Krommenie (Zuiderhoofdstraat).

blokker winkels

Op korte termijn worden er bijna 400 banen geschrapt, dat komt bovenop de 390 arbeidsplaatsen waarvan begin dit jaar al bekend werd dat ze gingen verdwijnen.

Blokker Holding leed voor het tweede jaar op rij verlies. Het bedrijf steekt in totaal 100 miljoen euro in ingrijpende vernieuwing van de winkels. Focus op kwaliteit, huishoudelijke producten en de webshop is het devies. Het oranje logo verdwijnt.

Blokker Holding is ook eigenaar van Xenos, Leen Bakker, Marskramer, Intertoys en Bart Smit. De reorganisatie geldt nu alleen de Blokkerwinkels.

blokker2
Blokker, Gedempte Gracht, Zaandam