Bom tegen Sidney Zwaan Schilderwerken Zaandam

Aan het begin van oudejaarsavond, om 18:42 uur kwam de 112-melding binnen. Er was een enorme knal geweest, waarbij een grote hoeveelheid ramen sneuvelde.

Schilder Sydney Zwaan was nog maar net weg uit zijn werkplaats aan de Cornelis van Uitgeeststraat in Zaandam toen zijn werkplaats werd getroffen door een (vuurwerk?)bom.

Via zijn Facebook meldde Zwaan rond 23:00 uur:

‘Bomaanslag op mijn werkplaats!! De dader is nog onbekend. Wie tips heeft, bel de politie! De dader mag niet ongestraft blijven!!! Ik was net weg, en ben blij dat ik ongedeerd ben. Deel dit bericht, alsjeblieft!’

De vuurwerk-aanslag moet getuige de foto’s gigantisch zijn geweest. Vrijwel geen ruit in de pui heeft de aanslag overleefd.

Hieronder een screenshot van Google Maps


Het was overigens niet het enige incident met (zwaar en illegaal) vuurwerk in Zaanstad. Ook in de buurt van de Willem Alexanderbrug sneuvelde ruiten door vuurwerkbom.

In de buurt van de Vijfhoek moest de politie inclusief “ME busjes” volgens de berichten op Facebook ingrijpen. Volgens de maker van onderstaande foto’s, Saadet Dörtköse – Karakaya, kwamen er zeker 30 agenten aan te pas. Er zou een auto in brand zijn gestoken.

Ook in ’t Kalf brandde een uit volgens een bericht van Sylvia Teer‎ op de Facebook-groep Je Bent Zaankanter…

In Kogerveld, aan de Veldbloemenweg raakte een woning in brand, hulpverleners werden bekogeld met zwaar vuurwerk. Wijkagent Mike Koenekoop noemde het desondanks een “rustige” jaarwisseling,

In totaal hebben zich 10 mensen met verwondingen door de spoedeisende hulp of de huisartsenpost laten behandelen volgens een bericht in Dagblad Zaanstreek. In één geval moet een slachtoffer een aantal vingers missen.

In Wormerveer werden zaterdag 31 december twee mannen op de Kerkstraat aangehouden. Een 32-jarige man uit Krommenie had illegaal vuurwerk bij zich. Bij verdere controle bleek hij ook in het bezit van diverse soorten harddrugs en een hoeveelheid geld. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *