Breaking! Woonboot wordt woonark (Zaanstad klaar voor zondvloed?)

We zijn een liefhebber van de bekendmakingen van de Gemeente Zaanstad. Geen dakkapel, kapvergunning of funderingsherstel ontsnapt aan onze aandacht.

Gister weer een pareltje: aan de Vaartdijk in Assendelft wordt een ‘woonboot’ vervangen door een ‘woonark’.

We hebben het even op ons in laten werken, maar het biedt natuurlijk ongekende mogelijkheden. We zouden woningen bijvoorbeeld ‘huizen’ kunnen gaan noemen (of andersom), een brug wordt ‘oeververbinding’ of vice versa, en eigenlijk is ‘venster’ een veel mooier woord dan ‘raam’. Schutting wordt ‘erfafscheiding’, afdak ‘carport’, en schuurtje ‘berging’.

Wel overal een omgevingsvergunning voor aanvragen en een bezwaartermijn van zes weken voor instellen natuurlijk.

Op Twitter werd gesuggereerd dat ‘ark’ veiliger zou klinken, Zaanstad klaar voor zondvloed?

De foto komt van Google Streetview en betreft een willekeurige boot (ark, schip, vaartuig) langs een willekeurig kanaal (waterloop, vaart) in Assendelft.

Deel dit artikel:

7 reacties op Breaking! Woonboot wordt woonark (Zaanstad klaar voor zondvloed?)

 1. Ruud V schreef:

  Vertel een (varend)woonschip bewoner dat hij een ark heeft en hij of zij zal u, diep beledigd de rug toe keren en het net gestartte gesprek beëindigen ..;-)

 2. ger schreef:

  woonboot gaat weg , woonark komt daar voor in de plaats
  goh hoe moeilijk kan het wezen

 3. Henk Brunt schreef:

  Volgens mij zijn het twee verschillende vaartuigen. Een boot is een vaartuig dat op eigen kracht of door ander vaartuig wordt voortbewogen met als doel zich (zelfstandig) te kunnen verplaatsen. Een ark is een drijvende indichting bedoeld om op jet water te wonen. Vergelijkbaar met een verrijdbaar vakantie huis en een vaste woning.
  Ergo een krom besluit

 4. Jaap J. Boot schreef:

  Heeft er al iemand de moeite genomen om te controleren of er misschien toch een woonboot ofwel woonschip plaats maakt voor een ark?
  Voor de gemeente Zaanstad maakt het waarschijnlijk niet uit want die voert een woonschepen beleid uit, voorzover als ik dat weet.

 5. Yede schreef:

  En dit noemt de orkaan het plaatselijke suffertje Breaking nieuws CNN is al onderweg met een camera ploeg 🙂 BREAKING nieuws zou zijn Eerste dubbeldeks woonboot floating house in de ooit gedempte Gracht 🙂 dat in Holland uniek en zelfs uniek in de wereld en goedkoop voor een luttele €600.000 euro Pakjesboot de blauwe Wasvis gedoopt. Reserveer nu voor uw reporterscamper voor een interview 🙂 komt dat zien en beleven

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *