Brekend! Burgerparticipatie in Zaanstad geslaagd!

Vuilnisbakkenjournalistiek! Blijer kan je ons niet krijgen!

Vijf dagen geleden meldde razende reporter Edwin Kleiss via Twitter bij ZNSTD dat er een prullenbak was opgeblazen langs het pad tussen de boerderij en het station Koog aan de Zaan. Hij sloot een foto bij als bewijsmateriaal. En ja, de bak was – met een mooi Zaans woord – total loss. Duidelijke zaak, kat in ’t vuilnisbakkie.

En, inderdaad… verdomd als het niet waar is!  De zaak is ook opgelost. Naar volle tevredenheid! (Tekst loopt door onder de foto van het betrokken-burger-festijn):

Foto: Edwin Kleiss

Onze gemeente ijvert al jaren voor burgerparticipatie onder het mom van: ‘Van zorgen voor, naar zorgen dat.…’ (vertaling: red jezelf, wij moedigen het aan) … en dat is gelukt! ’t Volk zocht helemaal zelf naar een oplossing. Er is een vuilnisbak geplaatst met een keurige zak!

Dit lijkt ons een voorbeeld voor burgers in ’t ganse land!

Hier het Twitterbericht van Edwin:

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Marco

  Dit is volgens mij niet een andere vuilnisbak maar de gemeentemedewerker heeft zo te zien netjes de binnenbak weer voorzien van een lege vuilniszak en deze keurig neergezet.

  • Merel Kan

   🙂 Da’s het mooie aan de Zaanstreek: de ene razende reporter vult d’andre aan! Als het waar is: inderdaad keurig werk van de gemeentewerker.
   Zodra de bak vervangen wordt (of/en de vandalen gevangen worden) zullen we het ook melden.

 • Stefan

  Waren er maar meer van deze reporters en burgers. De bak is duidelijk groter de die eruit geblazen is. Prachtig dit

 • Frank Peter

  Hmm..ben benieuwd of de recent opgeblazen hondenpoepbak in het Jagersveld óók gewoon voorzien wordt van een verse plastic zak..de oude hangt in stukjes in het nabije struikgewas..

 • jan

  hahah poep is een andere smaak. Tja leuk dat mensen het melden, maar de gemeente doet niet altijd iets, kijk bijvoorbeeld naar de verkeersonveiligheid op de Gedempte Rozengracht, lijkt me toch wel belangrijk, hoewel de gemeente er heel duidelijk over is geïnformeerd wil die er niets mee doen, ‘er moet eerst eens wat gebeuren” en “de gemeente heeft niet genoeg personeel om in heel Zaanstad te handhaven” zijn de letterlijke woorden die ik telefonisch te horen kreeg….tja de bak is prima maar dan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *