Burgemeester en politie waarschuwen voor verdachte situaties in Wormerland

De afgelopen weken zijn er in Wormer meerdere kinderen lastiggevallen door enkele personen in een grijze SUV. Op social media zijn sinds 8 juni al meerdere berichten geplaatst. Ook burgemeester Judith Michel de Jong en de politie hebben hierop gereageerd.

Gisteren – maandag 19 juni – werd er op social media opnieuw een bericht geplaatst. Een meisje werd bij de Spatterstraat ter hoogte van de sporthal lastig gevallen door twee mannen en een vrouw in een grijze auto. Ze vroegen aan het meisje of ze haar naar huis moesten brengen. De politie is op de hoogte gebracht.

Burgemeester Judith Michel de Jong laat weten

De meldingen zijn bekend bij de politie en dit heeft uiteraard de aandacht. Er is ook direct gereageerd naar aanleiding van de meldingen, alleen nog zonder resultaat. De politie kijkt uit naar het voertuig, maar we missen nog informatie over het kenteken. We roepen iedereen op om alert te zijn en het kenteken te noteren als zich dit nogmaals voordoet.

De politie heeft bevestigd dat zij de afgelopen dagen informatie hebben binnengekregen over meerdere verdachte situaties in de gemeente Wormerland. Dit geeft onrust en vooroorzaakt een gevoel van onveiligheid. De recherche heeft de zaak in onderzoek en de politie zal in Wormerland zowel opvallend als onopvallend extra surveilleren. De politie vraagt iedereen om vooral de feiten met hun te delen via 0900 – 8844 of met de wijkagent via www.politie.nl.

Krijgt u of uw kind te maken met een soortgelijke situatie. Willen wij jullie dringend verzoeken om direct 112 te bellen. Een kenteken is hierbij vanzelfsprekend het meest waardevol.

Bijdrage door Michel Schermer. Bron: facebook Wormerlanders en politie Basisteam Zaanstreek. Foto: Orkaan archief

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jaap Meeuwsen

    Zo zeg, de dochter van Sanne Schipper reageerde wel even heel goed, zeker door die paar 6 jarige knderen naar huis te sturen.
    Top meid Sanne, ze verdient een lintje !

    • Esther Gooijer

      helemaal mee eens. ze heeft goed gehandeld. erg alert van haar. zij verdiend oprecht een lintje. ze heeft goed die andere kindjes beschermd en erger voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *