Buurtcamping in Agathepark Krommenie

Van 20 t/m 22 juli 2018* verandert het Agathepark in Krommenie in een camping voor buurtbewoners.

Het initiatief ‘Buurtcamping’ bestaat al vijf jaar, maar tot dusver niet in de Zaanstreek, dit jaar komt daar verandering in.

Het idee is dat buurtbewoners elkaar op een andere manier leren kennen. Buren die vanwege het geld niet op vakantie gaan kunnen uiteraard ook op de camping terecht.

Op maandag 16 april is er een ‘Inspiratiebijeenkomst’ voor de Buurtcamping Agathepark, om 20.00 uur in dagactiviteitencentrum Odion, Noorderhoofdstraat 127 in Krommenie. Wie zorgen, vragen of ideeën liever een-op-een met de beheerders bespreekt, kan vanaf 19.00 uur terecht.

Aanmelden is niet nodig, maar de campingbeheerders zijn wel benieuwd of u erbij bent. Dat kunt u laten weten via Facebook.com/DeBuurtcampingAgathepark of door een mailtje naar agathepark@debuurtcamping.nl.

Foto uit Gemeentearchief Zaanstad, het Agathepark in de jaren dertig van de vorig eeuw.

* in de eerste versie stond dat het om JUNI ging, dat is onjuist, het gaat over JULI.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Erica

  De camping is open van 20 t/m 22 juLi (niet juni)

 • Co Rol

  De foto is zeker niet uit de jaren dertig. Het Agathepark werd namelijk in 1931 aangelegd als een werkverschaffingsproject en zag er toen zeker nog niet zo uit als op deze foto.
  Ik schat de datering van dit plaatje op ergens in de jaren vijftig.

  • De Orkaan

   Beide spellingen komen naast elkaar voor maar qua vernoeming zou inderdaad Agathapark correct zijn. De tijdsaanduiding van de jaren 50 lijkt ook meer op z’n plaats. “Agathe- of Agathapark in Krommenie, enkele decennia geleden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *