Buurttuin achter Gerard Doustraat

Achter de Gerard Doustraat in Zaandam moet een buurttuin komen. Voor de aanleg van zo’n tuin is inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd.

De straat ligt in het ‘nieuwe’ deel van de schildersbuurt, achter de Dekamarkt aan de Westzijde, vlakbij de Hoornse Lijn.

De foto boven is van Google Earth en laat het bos achter de straat zien, de foto onder (Google Streetview) laat een stukje zien vanaf de aangrenzende Piet Mondriaanstraat.

Pas als op de aanvraag is besloten kunnen belanghebbenden bezwaar aantekenen tegen het besluit.

Andere Zaanse buurttuinen: Monettuin (opgeheven, komt ooit woningbouw), Weeftuin (gesloten wegens gifgrond), Poelenburg, Cornelis Vet (achter Hogendijk, Zaandam), Krommenie (Fortuin, komen ook woningen) en Westzaan (Westzanerwerf).

4 reacties op Buurttuin achter Gerard Doustraat

  1. A. Harmens schreef:

    Ik weet niet beter dan dat er een natuurspeeltuin komt in het najaar.

  2. Peter Goldstein schreef:

    Een aantal buurtbewoners – waaronder ik – hebben jaren geleden ook al eens bedacht om daar een buurttuin, een natuurspeeltuin en een wandelpad (vanaf de Juliana school naar de Dekamarkt) te realiseren.
    Gerard Klop (van de Bedrijvige Bij in de Juliana School)was voor, de Bewonersvereniging (Schilders en Waddenbuurt) was voor, een enthousiaste “groencommissie” ontstaan vanuit de “Communityplanning” was voor en de wijkmanager was voor – mits er voldoende draagkracht uit de buurt was- en stelde er zelfs een flinke pot geld voor ter beschikking.
    Vervolgens heb ik tijdens 3 vergaderingen in m’n eentje en als een roepende in de woestijn tevergeefs tegenover 10 onwillige, maar vastberaden bewoners van “het Pallet” (zoals dat buurtje heet) voor deze plannen gepleit. Andere vertegenwoordigers van de Bewonersvereniging of de groencommissie schitterden door afwezigheid (en vonden hun wekelijkse avondje op de tennisclub blijkbaar belangrijker).
    De “Palletters” wilden niets liever dan de sloot, het hek en het darachter op het voormalige sportveld ontstane bos zo laten als het was, omdat deze barière hen op hun “eiland” (schijn)veiligheid zou bieden tegen “schreeuwende kinderen, hangjeugd, passanten en ander ongewenst gespuis”.
    Wel hadden ze Landschap Noord-Holland nog laten onderzoeken of dat “rommelige bos” een facelift kon krijgen om hun uitzicht op de overkant van de sloot “op te waarderen” maar dat was blijkbaar uiteindelijk te veel moeite (of te duur).
    Een en ander heeft mij destijds doen besluiten om te stoppen met trekken aan dode paarden en om mijn lidmaatschap van de Bewonersvereniging op te zeggen.
    Ik hoop van harte dat het (anderen) dit keer wel lukt om alle partijen mee te krijgen.
    Mocht dat zo (ver) zijn, dan help ik graag alsnog mee om er een mooie en gezellige buurttuin van te maken!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *