Zat op Zaanweg? Lallend over De Dam? Wildplassen in Wormerveer? Kotsen vanaf de kade? Hand in hand met de minnaar langs de molens? 

Wij raden dat sowieso niet aan (op wildplassen schijnt zelfs een boete te staan), maar zeker niet op die plekken. Big Brother ziet alles. En meer dan we denken. 

 

Gisteren twitterde @HotspotInfo blij over een live webcam aan de Zaanweg in Wormerveer (‘Zaanboulevard’). Mooi beeld:

Maar, hoe prachtig ook: dat is dus weer een plek waar wij ons in alle stadia van bewustzijn moeten laten bespieden. Door wie? Waarom? Met welk doel? Worden de beelden bewaard? Bekeken? Geanalyseerd? We weten het niet.

De immer alerte Erik Schaap reageerde alras:

Verboden dus. Met mitsen en maren en spelregels waaraan iedereen zich dient te houden. Gebeurt dat ook? Voordat we aan een fijn stukje onderzoeksjournalistiek op dit gebied kunnen beginnen is het mooi als we de camera-locaties in kaart kunnen brengen. Daarvoor hebben we jouw (ja JOUW!) hulp nodig…

De camera’s die wij kennen zijn: Die op de bruggen van Zaandam, die op de Zaanse Schans, sinds vandaag die op de Zaanweg en die op de A8. Veel Horeca-zaken in het centrum van Zaandam zullen er een op de gevel hebben: geen camera toestaan, betekent immers sluiten om 2 uur ‘s nachts.

Weet jij er meer te vinden, mail ons dan (liefst met foto van de camera!) via deorkaan@gmail.com of meld het via Twitter, Facebook of onder dit stuk.