Dinsdagavond – 13 februari – rond 19.30 uur zijn twee auto’s met elkaar in botsing gekomen op de Koningin Julianaweg in Zaandam. Het ongeval leidde tot chaotische taferelen op de weg. Tijdens de afhandeling gebeurde er een tweede aanrijding op het naastgelegen Koningin Julianaplein.

Bij de eerste aanrijding kwam de bestuurder van een Renault Kangoo vanaf het Koningin Julianaplein, de ventweg naast het Zaans Medisch Centrum. Hij wilde op de kruising links afslaan naar de Koningin Julianaweg. Op dat moment reed de bestuurster van een Volkswagen Golf op de kruising rechtdoor richting Hoornseveld. De auto’s kwamen midden op de kruising met elkaar in botsing.

Beide auto’s liepen hierbij flinke schade op. De bestuurster van de Volkswagen is door het ambulancepersoneel nagekeken. Gelukkig raakten beide bestuurders niet gewond en is het bij blikschade gebleven. De auto’s zijn opgehaald door twee verschillende bergingsbedrijven.

Beide bestuurders verklaarden door groen te zijn gereden. Ze hebben ter plekke een schadeformulier ingevuld. Voor de politie was het op dit moment niet duidelijk wie er door groen en/of rood reed. Onderzoek van de politie zal hopelijk meer duidelijkheid moeten geven.

Onder een slideshow met vijf foto’s (klik op pijltjes of swipen). Tekst gaat onder de foto’s door:

Tijdens de afhandeling van het ongeval haalden automobilisten die voorbij reden de gekste capriolen uit om er langs te komen. Handhaving kwam om het verkeer veilig langs het ongeval te leiden. Helaas ging dat toch nog mis op het Koningin Julianaplein.

Een bus wilde vanaf het Koningin Julianaplein rechts de Koningin Julianaweg opdraaien. Vanwege het eerdere ongeval moest de buschauffeur de bocht ruim nemen. Op dat moment dacht een bestuurster van een Renault Clio rechts langs de bus te kunnen rijden. Dat ging mis. De buschauffeur stuurde in en de auto ramde de achterdeur van de bus.

De passagiers die in de bus zaten moesten uitstappen. De bestuurster van de Renault en de buschauffeur hebben samen een schadeformulier ingevuld. De Renault is nagekeken door de berger van bergingsbedrijf Van der Eng en kon op eigen kracht verder. Voor de bus kwamen monteurs van EBS om de schade aan de bus te bekijken en te beoordelen of deze überhaupt nog verder kon rijden. Nadat het glas was weggeveegd en de schade was opgenomen kon de bus retour naar de busremise.

Rond 21.00 uur was de weg weer vrij en kon het verkeer weer ‘normaal’ doorrijden.

Onder een slideshow met zes foto’s (klik op pijltjes of swipen):

Bijdrage door Michel Schermer