Ook de Schildersbuurt in Zaandam krijgt nieuwe ondergrondse afvalcontainers (dat wil zeggen: een deel steekt natuurlijk boven de grond uit).

In de wijk schrokken ze wel even van de plek waar de containers werden geplaatst: vlak naast het kunstwerk Bzz bzz.

Ook het beeld zelf lijkt verontrust uit de ooghoeken naar haar nieuwe buren te loeren.

Dat moet tijdelijk zijn, dachten we toen we de foto van Ruud Baars ontvingen. Dus we checkten afvalscheiden.zaanstad.nl en zagen dat de containers inderdaad een stukje zouden verhuizen voor hun definitieve plek: midden op de Rembrandtstraat…

(raadsel wordt opgelost onder het kaartje).

Die plek klopt volgens de woordvoerder van wethouder Hans Krieger. Een nieuwe (ondergrondse) container komt langs de Frans Halsstraat (A in plattegrond hieronder).

Die ondergrondse container wordt pas geplaatst bij de herinrichting van de buurt:

“de locatie van de container zou in de huidige situatie inderdaad in de rijweg komen, maar bij de herinrichting komt deze rijweg te vervallen De bovengrondse containers konden niet op deze locatie geplaatst worden en ook niet in het voetpad ernaast aangezien dit nog als keerlus fungeert. Daarom is ervoor gekozen om de bovengrondse containers langs de Westzijde te zetten.”

Het is dus een tijdelijke situatie, dit stuk van de Schildersbuurt wordt eind 2020 of begin 2021 heringericht, tot dan blijven de containers langs de Westzijde staan.

Het kunstwerk “Bzz bzz” van kunstenaar Paul de Reus werd in 2011 door wethouder Leny Visser-Koopman onthuld, het meisje “staat nu bij het vuil” aldus Ruud Baars…