Voor de derde keer organiseert De Fabriek een cursus Filmkijken. De eerste heette ‘Kijken naar film‘, de tweede ‘Verder kijken naar film‘ en deze dus ‘Nóg verder kijken naar film‘.

Vanaf dinsdagavond 10 maart worden zes avonden besteed aan achtereenvolgens Musicals, Westerns, Remakes, Dieren in film, Kinderen in film en Humor in film.

De cursus wordt gegeven door Hans Walther en Bruce Gray. Walther studeerde in 1981 af aan de Nederlandse Film & Televisie Academie. In 1990 begon hij met het regisseren van amusementsprogramma’s als ‘De Uitdaging‘ en ‘Taxi‘, en dramaseries als ‘12 Steden, 13 Ongelukken‘ en de dagelijkse soap ‘Onderweg naar morgen‘. Hij regisseerde jarenlang ‘Café de Wereld‘. In 2012 werd zijn eerste lange animatiefilm in de bioscoop uitgebracht: ‘Sprookjesboom: De film‘.

Bruce Gray werkt sinds zijn tienerjaren in de “entertainment-industry” van Noord-Hollywood, California. Van 1960 tot 1970 is hij voor verschillende studio’s actief als cameraman, lichtman, acteur en schrijver. In 1970 wordt hij gevraagd voor een baan bij de Universiteit van Amsterdam, waar hij hoofd van het Universiteitstheater is en colleges geeft in Media en Cultuur. Als freelancer neemt hij deel aan diverse theater-, film- en televisieproducties als regisseur, acteur, producent en schrijver.

De cursus kost €50,- per persoon. Een losse les kost €8,50. Informatie hier.