Dit is het weekprogramma van Filmhuis De Fabriek. Met de premières, films die geprolongeerd worden, specials en jeugdvoorstellingen.

Deze week: IJslandse vergezichten (Godland), Deense animaties (Kleine All), Ierse muziek (The Banshees of Inisherin) en de autobiografische film The Fabelmans van Steven Spielberg.

Premières

Deze week gaan drie films in première in De Fabriek: Godland (Denemarken) over het 19e eeuwse IJsland (vrijdag 17 februari), The Whale (GB) met Brendan Fraser (donderdag 16 februari) en Women Talking (VS) over vrouwen in een mennonitische geloofsgemeenschap (donderdag 16 februari).

Geprolongeerd

O.a: The Fabelmans (Spielberg), L’Innocent, De Acht Bergen (naar de gelijknamige bestseller), Babylon (met Brad Pitt) en de Iraanse film No Bears.

Kinderfilms

Zondag 19 februari de première van de Deense animatiefilm Kleine All (Nederlands gesproken).

Specials

Het Ierse folkkoor Out-Cider werd zó enthousiast van de beelden van het Ierse landschap in The Banshees of Inisherin, dat ze aanboden om de film te omlijsten met een muzikaal optreden. Op woensdag 22 februari treden ze vooraf aan de film tien minuten op in de zaal. Na de film volgt een uitgebreider optreden in Café Fabriek.

Tickets, tijden en informatie bij De Fabriek.

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – De Fabriek