De Koker in 360 graden

Fotograaf en filmer Rene van der Meer maakte een 360 graden video van meelmolen De Koker in Wormer. Veel minder bekend dan de molens op de Zaanse Schans maar wel een pareltje aan het Oosteinde.

Molenaar Simon van der Meer vertelt alles over bovenkruiers, grondzeilers, bovenkap, vangtouw, trekvang, kruiketting, loopkruirad en nog veel meer dingen waarvan wij het bestaan niet vermoeden.

De molen is eigendom van De Zaansche Molen. en is elke 2e zaterdag van de maand te bezoeken, van 10.00 – 16.00 uur (morgen dus). Er wordt nog steeds meel gemalen: vooral pannenkoekenmeel.

De 360 graden video houdt in dat je zelf kan inzoomen en om je heen kijken.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Wendy Kind

  Interessant!

 • Fred Bruijn

  Prachtige techniek, betrokken mensen die er mee werken en een fantastisch product. Respect voor de mensen die deze molen bedienen en onderhouden, de techniek is vrij simpel doch om het in topconditie te houden is een hoge mate van ambachtelijke kennis, materiaalkennis en vakmanschap nodig. De molen is een sieraad in de prachtige landelijke omgeving in een van de mooiere plekken van Wormer, ik hoop dan ook vurig dat dit altijd zo mag blijven.

 • hans van rheenen

  Ik heb onlangs meegemaakt hoe mijn huis met de 360graden-camera werd gefotografeerd, maar een mólen is niet zo mooi in vierkante vertrekken opgedeeld en dus een geheel andere en moeilijkere klus voor een fotograaf.

  Inmiddels heeft de fotograaf Rene van der Meer twaalf molens “gedaan”. Wilt u er méér zien dan kan dat via deze link:

  https://www.worldofwindmills.org/VR/

  Jammer, dat de molenvereniging de beelden niet wil gebruiken (óók niet voor gratis betoont de fotograaf op Linkedin), omdat er wordt aangenomen dat daarmee het bezoekersaantal van de wèl te bezoeken molens zou kunnen gaan dalen … en daarmee de inkomsten!

  M.i. een gemiste kans, maar wie weet kunnen lezers van De Orkaan een Zaans geitenpaadje maken om de wereld met de mooie opnames te kunnen laten zien tot welke prestaties de Zaankanters bij de molenbouw in staat geweest zijn en daarmee méér interesse wekken voor àlle activiteiten in de Zaanstreek, historisch of niet.

  Er zijn vakmensen die weten hoe je een landschap met molens wereldwijd kunt vermarkten en dáár kan de hele Zaanstreek dan weer van profiteren, precies zoals de te gek gestapelde huisjes van het hotel op de Gedempte Gracht.

 • Jan Koopman

  Inderdaad een gemiste kans. Het kan ook bezoekers trekken om het geheel eens in werkelijkheid te zien. Een beetje kortzichtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *