‘De school gaat naar de kanker’, bedreiging Pascal Zuid – school gesloten

“Hallo alle, dinsdag, 4 april 10.30 zal de hele school naar de kanker gaan, mensen die op de grond liggen met bloed op hun. vooral jullie docenten haha. wordt de ergste dag van je leven let op. groet, je beste vriend.”

VMBO-school Pascal Zuid aan het Middelven 2 (hoek De Weer) is vandaag gesloten nadat deze ernstige bedreiging aan het adres van leerlingen en docenten binnenkwam. Gisteravond – 3 april – werd de mail gestuurd waarin docenten en leerlingen serieus bedreigd zijn. De school heeft daarop besloten de school te sluiten. De politie is ingeschakeld en doet onderzoek naar de herkomst van de mail en de andere digitale bedreiging.

UPDATE: ook de naastgelegen Paus Joannesschool is vandaag gesloten wegens de bedreigingen.

Naast bovenstaande bedreiging werd digitaal nog een bedreiging gedeeld, een foto van een pistool met een briefje: “IK ga Pascal Zuid neerhalen die school gaat naar de kanker let maar op kankerkinderen!

Alle leerlingen hebben bericht gekregen en blijven vandaag thuis. Ouders zijn via een digitale informatiebijeenkomst geïnformeerd:

“Gisteravond hebben een aantal collega’s een heftige mail ontvangen met foto’s en dreigende inhoud. Het bericht kwam van een onbekende afzender die dreigde op de ochtend van 4 april mensen iets aan te doen. We zijn hier allemaal van geschrokken. Leerlingen, ouders, docenten.

Daarom hebben we ook besloten om vandaag de school te sluiten. De politie heeft het bericht opgepakt en heeft een onderzoek opgestart, de technische afdeling probeert te achterhalen wie de mail heeft verzonden. Gedurende de nacht is regematig contact geweest tussen bestuur, directie en politie om te overleggen om te kijken welke vervolgacties kunnen nemen. Het onderzoek is in volle gang.

We hebben ouders en leerlingen nodig om informatie te delen. Dat kan ook via de politie. Vanaf morgen laten we de lessen doorgaan. Ze berichten nader als er meer informatie is.”

De politie laat weten inderdaad onderzoek te doen naar de herkomst van de digitale bedreigingen maar wil niets zeggen over de inhoud daarvan. De sluiting van de school is op initiatief van de directie zelf geweest.

UPDATE 12.15

De directie van de school wil zelf geen vragen beantwoorden en verwijst naar het extern communicatiebureau Huis Communicatie uit Sassenheim dat de vaste communicatie-adviseur van het bestuur is. Volgens Grada Huis van het bureau had de politie juist geadviseerd de school niet te sluiten maar is vanwege de ‘commotie’ toch besloten vandaag de school niet open te doen zodat de rust kan weerkeren. Ook vanwege dit politieadvies gaat de school morgen weer open. Volgens Huis is er nog niet eerder een bedreiging bij de school geweest.

Ook de naastgelegen Paus Joannesschool (De Weer 25) is vandaag gesloten wegens de bedreigingen aan het adres van Pascal Zuid. Ouders worden na 14.00 uur geïnformeerd door directie.

UPDATE 14.10

Inmiddels circuleert er een nieuwe mail (verstuurd op 4 april 12.45 uur) waarin gedreigd wordt later deze week toch toe te slaan: “Ergens deze week zal je me zien, je kan we steeds de school sluiten voor een dag maar ik wacht net zolang totdat het me wel lukt.” De politie wordt uitgemaakt voor ‘kankersukkels’ die het ’toch niet gaat lukken’. De afzender eist ook geld in crypto-munten. In hoeverre het echt dreiging is en van de eerste afzender komt is niet bekend. De mail is pas verstuurd nadat het nieuws via De Orkaan naar buiten werd gebracht.

Op Facebook wordt door ouders aangegeven hun kinderen voorlopig niet naar school te sturen.

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Eran Denger

  Zo te zien een niet al te beste leerling(?), gezien het briefje en het taalgebruik dat voor verbetering vatbaar is.

  Ik gok dat dit lid van de slecht georganiseerde misdaad snel gevonden gaat worden.

 • Jaap Meeuwsen

  Correct taalgebruik kun je van dit soort gasten ook niet verwachten maar dat wil niet zeggen dat ze niet gevaarlijk kunnen zijn.
  Er lopen in de VS genoeg van die gestoorden rond met alle vreselijke gevolgen van dien en vroeg of laat zal dat ook onze kant op komen.
  Ik houd mijn hart vast, laten we hopen dat het allemaal bluf is.

 • Harry de Jong

  Ik ben het eens met Eran Denger:
  Degene die dit heeft verstuurd zal snel gevonden worden
  Dan hoop ik ook op een passende “aanpak” van dit sujet!

 • R. de Vries

  Ziet er uit als een speelgoedpistooltje.
  Zo’n airsoftgevalletje.
  Hooguit goed voor een blauwe plek.

  Niet geschikt om “kanker” mee te verspreiden, wat dat ook moge wezen (ben geen kenner van straattaal, wil het niet worden ook)

 • Marlieke Koekkoek

  We kunnen allemaal zeggen: ‘Zij kunnen niet spellen, het is een speelgoedpistooltje.’ Maar je kind zal er maar zitten of jij zal er werken. Dan maakt spellen niet uit, een domme actie is zo gedaan met rampzalige gevolgen. In wat voor wereld leven wij…

  • Tom Zaan

   Nou stel je voor dat je kind inderdaad met zo’n sukkel in de klas zit..

   Maar dit gaat ver voorbij reuring veroorzaken en daar lol om hebben. Deze knul heeft duidelijk professionele, psychische, hulp nodig

 • Passende straf: verplicht rijtjes duitse naamvallen leren: mit, nach, bei, seid, von, zu, aus, ausser, nebst, entgegen, gegenueber, zuwieder, gemaess. Supertoll !

 • Kaatje Reiz

  Taak straf is populair, jaartje verplicht in het leger of marine aanpakken die figuren.

 • Sarah veldhuijzen

  Inderdaad een sukkel! Ik zit zelf op die school en we mochten een dag niet gaan vanwege dit heftige bericht. Volgens de politie zijn ze opgepakt, maar vandaag kregen wij een mailtje dat hij toch vrij is gelaten, omdat hij waarschijnlijk “niks” met die dreiging te maken heeft. Nou maar afwachten! Ik kreeg net WEER een mailtje!!! Morgen is hij op school zegt ie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *