De Zaanse Verhalen van Ruud Meijns

Zaanse Verhalen heet het blog van Ruud Meijns, met als ondertitel: “mensen en historie uit de Zaanstreek”.

Ruud “bundelt gesprekken met Zaankanters en historische reportages over de Zaanstreek.” Vele van deze stukken verschenen eerder in De Zuidkanter, de digitale buurtkrant en historie van Zaandam-Zuid.

In de serie ‘Mensen’ ging het vorige week over legendarisch hoofdredacteur van De Typhoon: Cees Meijer. Daarvoor over “Opa Meijns” en Hüsnü Polat.

Ook zijn er onderdelen over Kunst, Hstorie, Toen en Nu en Boeken. Onder andere een verhaal over architect S.B. van Sante die o.a. het St. Jan-ziekenhuis ontwierp.

st.-jan

Aparte vermelding verdient de categorie “Rock aan de Zaan” (met de onderafdeling Punk aan de Zaan). De foto hierboven is van de Wormerse punkband Svâtsox.

 

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Staat als een huis die foto van Svâtsox!
  PUNKYPUNKY!

 • Dirk Boet

  Rock against Religion Utrecht december 1980

 • Terrie Hessels

  Hallo Ruud!
  Mooie verhalen!
  Ik ben bezig met een verhaal over de band van mijn vader, Wim Hessels en Kees Kok. Uit Wormer. Ze speelden oa op het bevrijdingsfeest in ’45.
  Twee vraagjes: 1. Er was ook een vrouwelijke gitariste, Ada Meijns, uit Wormerveer. Toevallig familie van jou? 2. Ze zaten alletwee op de Zaandamse Ambachtschool. Ik heb een foto van zo’n grote groep waar ze alletwee opstaan. Zou jij weten welk jaar dat zou zijn? Als ik je email heb, zal ik ‘em sturen.

  Nou ja, tot zover!
  Alvast bedankt,
  Terrie Hessels
  The Ex.
  Wormer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *