In de 2e klasse stond met Saenden-SVA een wedstrijd op het programma waar de belangen groot waren. Saenden verkeert in de gevarenzone terwijl SVA strijdt voor de belangrijke tweede plek. Saenden wist in de eerste helft tweemaal te scoren en deze 2-0 voorsprong tot tien minuten voor tijd vast te houden. De bezoekers toonden echter veerkracht en twee goals binnen vijf minuten bracht de wedstrijd toch nog in evenwicht.

Assendelft nam het op eigen veld op tegen concurrent ZAP. Eén doelpunt bleek voor de thuisploeg genoeg voor drie belangrijke punten. Door de zege staat de ploeg iets steviger in de veilige middenmoot. Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong drie punten op de plekken die aan het eind van het seizoen nacompetitie tegen degradatie betekenen.

Ook RCZ strijdt nog volop tegen degradatie. Na het gelijkspel donderdag van concurrent Zwanenburg kwam de ploeg van Sven Talsma zelfs op een directe degradatieplaats te staan. Op bezoek bij Alliance’22 leken de Racers genoegen te moeten nemen met een 1-1 gelijkspel maar een benutte penalty in de 98e minuut zorgde toch voor een zeer belangrijke zege. RCZ staat nu weer twee punten boven Zwanenburg.

In de 4e klasse had Rood Wit Zaanstad nog een kleine kans op het kampioenschap. Door het 2-2 gelijkspel in de topper tegen nummer vier De Rijp is de titel zo goed als uit zicht geraakt. Wel staat de ploeg er nog uitstekend voor om zich te plaatsen voor de promotiewedstrijden. Zaandijk was lang één van de favorieten voor plaatsing voor deze promotiewedstrijden maar na vier nederlagen op rij moet de ploeg nu zelfs rekening houden met de nacompetitie om degradatie te voorkomen. Zondag verloor de ploeg met 2-1 bij Dynamo en alleen een beter doelsaldo scheidt nummer zeven Zaandijk nog van dit doemscenario.