Fortuna Wormerveer komt vandaag al in actie, als het op eigen veld aantreedt tegen ZOB. Beide teams hebben achttien punten en staan op een elfde en twaalfde plek. De achterstand op de veilige middenmoot (vanaf plek acht) is maar één punt, dus met een zege zou Fortuna goede zaken kunnen doen.

In de 4e klasse moet ook ZVC’22 haar wedstrijd tegen Meteoor winnen, maar dan om kans te blijven maken op de 2e periodetitel. De Zaandammers zijn daarbij wel afhankelijk van het resultaat van concurrent DZS. Op sportpark Kalverhoek staan twee ploegen tegenover elkaar die vervroegd afscheid namen van hun trainer. Bij ZCFC leverde het met drie zeges het gehoopte effect op, terwijl hekkensluiter Blauw Wit W sindsdien nog op het eerste punt wacht.

Koploper in de 5e klasse Westzaan gaat op bezoek bij nummer twee Alcmaria Victrix, dat één punt minder heeft. Daarbij hebben de Westzaners nog één wedstrijd tegoed. Gezien de verschillen met de overige ploegen, zou dit wel een cruciale wedstrijd kunnen zijn in de strijd om het kampioenschap. Eerder dit seizoen won Westzaan met minimaal verschil (1-0).

Zondag valt in de 2e klasse de beslissing in de strijd om de 2e periodetitel. SVA heeft momenteel de beste papieren en speelt thuis tegen KFC. De succesvolle ploeg van Jeroen Beukman verdedigt twee punten voorsprong op haar naaste concurrent Assendelft, dat op bezoek gaat bij Saenden. 

Ook in de 3e klasse kan de beslissing vallen in de 2e periode. Sporting Krommenie moet sowieso thuis winnen van het in degradatienood verkerende RCZ maar blijft afhankelijk van het resultaat van Bergen. Bergen heeft één punt minder, maar wel nog een wedstrijd tegoed. WSV’30 en Hercules Zaandam maken ook nog een kans, maar moeten daarbij vooral hopen op een misstap van hun concurrenten.

Klik hier voor alle (periode)standen van de Zaanse teams

zaterdag 09 maart
14.30 uur ZCFC – Blauw Wit W
14.45 uur Andijk – ZVC’22
14.30 uur Vrone – OFC
14.00 uur Alc.Victrix – Westzaan
14.30 uur Jisp – Purmerland
14.30 uur RCZ (zat) – Sp.Krommenie (zat)
18.00 uur Fortuna W (zon) – ZOB

zondag 10 maart
14.00 uur Saenden – Assendelft
14.00 uur SVA – KFC
14.00 uur RKEDO – WSV’30
14.00 uur Hercules Zaandam – Alliance’22 
14.00 uur Sporting Krommenie – RCZ
14.00 uur Hauwert’65 – Rood Wit Zaanstad
14.30 uur Zaandijk – ALC

Door: Orkaanredactie, foto KFC-SVA 2-4 eerder dit seizoen Michael Bruins