Dit zijn de trends op het gebied van raamdecoratie in 2023*

2023 Staat alweer voor de deur en dat gaat uiteraard gepaard met weer allerlei nieuwe trends op het gebied van mode, eten en interieur. Zo komen de spencers en wijde broeken weer helemaal in en zien we steeds meer goede vleesvervangers op de markt komen.

Ook op het gebied van interieur staan er weer nieuwe trends klaar. In dit artikel zal worden ingezoomd op de nieuwste trends op het gebied van raamdecoratie in 2023. 

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising

Gordijnen

Raamdecoratie heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten. Er is dus voor iedereen wat wils. En eigenlijk geldt dit ook voor een specifiek soort raamdecoratie. Gordijnen heb je ook in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo heb je rolgordijnen, plisségordijnen, duo rolgordijnen en vouwgordijnen. Op internet kun je uiteraard alle verschillende soorten gordijnen naast elkaar bekijken. Maar wat is nu typisch een trend voor 2023? In 2023 zien we duurzaamheid eigenlijk weer de boventoon voeren met een mix aan natuurlijke tinten als groen, rood, bruin en beige. Eigenlijk wil je het natuurgevoel en alles wat buiten is naar binnen halen. Dit kun je met mooie gordijnen natuurlijk prima doen. Zeker in combinatie met een wat drukker behang kan het ontzettend mooi zijn om een bordeauxrood of donkergroen gordijn voor het raam te hebben hangen. 2023 staat ook in het teken van warmte, duurzaamheid en comfort. Wees dan ook zeker niet bang om een luxe, mooie en misschien wat zware stof te kiezen voor je gordijnen. Deze gaat immers langer mee en is daardoor ook duurzaam.

Jaloezieën

Een andere vorm van raamdecoratie zijn jaloezieën. Ook deze soort raamdecoratie heb je in tal van verschillende soorten. Zo heb je de houten jaloezie, PVC jaloezie en aluminium jaloezie. Jaloezieën geven over het algemeen een wat minder sfeervolle en gezellige uitstraling, maar ze zijn wel perfect voor in je keuken of badkamer. Ze zijn door het gebrek aan stof namelijk wel wat gemakkelijker schoon te maken en zijn daardoor hygiënischer. Daarnaast heb je jaloezieën in allerlei verschillende kleuren en materialen. De zwarte houten jaloezie is op dit moment een trend, omdat het ontzettend goed past bij een modern huis met veel zwarte kleine details, van deurknop tot kaarsenstandaard. Het matcht daardoor prachtig bij de rest van de decoratie. Tevens passen pasteltinten ook ontzettend goed bij zwarte jaloezieën.

Kortom, of je nu gaat voor gordijnen, jaloezieën of een andere vorm van raamdecoratie, het hangt natuurlijk allemaal samen met de rest van je interieur. Daarnaast moet je natuurlijk lekker kiezen wat jij mooi en praktisch vindt, want dan zit je altijd goed!

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.

Deel dit artikel: