De Jan Kriekweg bestaat sinds 1988. Het is een eerbetoon aan de toenmalige directeur Jan Kriek en “symboliseert de sterke band tussen het bedrijf en zijn medewerkers. Het bord, destijds aangeboden door de medewerkers aan de directeur, herinnert aan de toewijding en het harde werk dat de basis vormt van het succes van Zaanlandia blikverpakkingen.”

Zaanlandia blikverpakkingen (“vakmanschap, innovatie en toewijding”) bestaat zelf als sinds 1907. Tegenwoordig is Daan Kriek directeur van Zaanlandia blikverpakkingen: de vierde generatie Kriek. Hij nam het stokje in 1999 over en viert dit jaar dus zijn 25-jarig jubileum. Het bedrijf is gevestigd aan de Vermaningsstraat in Krommenie.


De Zaanstreek telt vijf Kerkstraten (afgezien van de diverse Zuider- en Noorder-exemplaren), vier Stationsstraten (waaronder de kortste van Nederland), vier Dorpsstraten (waaronder de langste van Nederland), vier Zuideindes en drie Weivers…

Wie droomt er niet van een eigen weg of straat: een unieke, helemaal alleen voor jou, desnoods een ‘steeg’ of een ‘pad’ (we vonden trouwens ook eigen lanen, kades, bruggen, pleinen, erven en plantsoenen).

Hier alle ‘eigen straatjes’ tot dusver

Weet je ook een ‘eigen straat’ – of woon je er zelf – mail het ons

Door Piet Bakker. Bron: Zaanlandia blikverpakkingen (ook foto).