Wim ter Weele, drummer en artistiek leider van De Kift, geeft op zaterdag 6 en zondag 7 april een expositie bij Zaansgroen.

In 1982 vestigde Wim zich in de Zaanstreek, waar hij niet alleen zijn artistieke horizon verbreedde, maar ook een belangrijk bandlid werd van zowel The Ex als De Kift. Als lid van De Kift vervulde Wim de rol van drummer en kunstenaar, waarbij hij verantwoordelijk was voor albumhoezen, decorstukken, tekeningen, fotocollages en schilderijen.

Expositie Wim ter Weele

Op de werken die Wim tijdens de expositie laat zien legt hij de nadruk op zijn recente creaties. Deze zijn voorgekomen uit zijn reis naar Portugal in juli 2023. Serene landschappen in waterbestendige acryl, subtiel aangebracht op Japans rijstpapier. De expositie is te bezoeken op zaterdag 6 en zondag 7 april van 13.00 – 17.00 uurbij Zaansgroen, Zeemansstraat 54 in Zaandam. De toegang tot de expositie is gratis.

Wim ter Weele – Portugal

Huiskamerconcert De Kift

Ter ere van de opening van de expositie geeft veelkoppige, poëtische fanfare-punkband De Kift op vrijdag 5 april een huiskamerconcert bij Zaansgroen. Voor dit intieme concert waren slechts 40 kaarten beschikbaar. Binnen mum van tijd was het concert dan ook uitverkocht.

De Kift

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Zaansgroen, Foto: Orkaan Archief (2019)