Feestje in Veldpark… Update!

We schreven al erg vaak over de overlast in het Veldpark en de maatregelen daartegen.

De overlast bestaat uit lawaai tot diep in de nacht, intimidatie, alcohol- en drugsgebruik (en handel), en wildpoepen- en plassen. De maatregelen: camera’s, overleg, alcoholverbod, gebiedsverboden, dwangsommen, handhaving, hulpverlening…

Het helpt allemaal weinig, onderstaande tweet dook vanmorgen op in onze tijdlijn.

(bekijk ook ons Veldpark-dossier) en kijk onder de tweet naar een update: er gaat weer gehandhaafd worden.

Update: Geert Rijken, raadslid van de PvdA Zaanstad, laat weten dat er weer gestart gaat worden met het handhaven van de regel dat het na 22:00 uur stil is in het park. Hij maakte zich daar, samen met Peter Kranenburg van Democratisch Zaanstad hard voor.

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Martin Meuleman

  Volkomen terecht dit artikel er wordt niet gehandhaafd maar er worden borden geplaatst met mooie regels en that’s it. Wederom is het na een ietwat korte rust gewoon een rommeltje, hangt eerder met het weer samen dan gedrag. Het park is overgenomen door diverse groepen die gek zijn op alcohol, wiet, gokken en harde muziek. Het kan toch niet zo zijn dat mensen stelselmatig overtredingen plegen en er niks gedaan wordt. Overigens zou het park na 22.00 dicht zijn maar dat geldt blijkbaar alleen voor mensen die er normaal gebruik van willen maken maar niet voor deze groep.

 • Henk Brunt

  Helaas, Zaanstad is heel goed in het maken regels, echter handhaving van deze regels is nog een onbekend hoofdstuk.

 • M. vd Poel

  Herhaling 16 mei jl:
  Wat is het eenvoudig, er staan borden bij de ingangen van het Veldpark met de volgende teksten: Niet tussen 22.00 uur en 06.00 uur in het park verblijven, Geen gebruik van alcohol en/of drugs, Ruim afval/hondenpoep op, Geen muziek en niet schreeuwen, Geen afvalstoffen verbranden, Niet samenscholen, Geen objecten plaatsen en niet kamperen, Bij overtreding riskeert u een boete.

  Vooral met het RISKEREN van een boete, en niet het KRIJGEN van een boete kan je alle kanten op. Welke handhaving?

  Je kan als gemeente 2 dingen doen:
  1e je haalt de borden weg en gaat gewoon door met de huidige situatie. Lang leve de veroorzakers.
  2e je gaat handhaven op de overtredingen, en niet met camera’s!!

  O ja er is nu voor een aantal uren een veldwerker aanwezig, voor €40.000 p/j.

  • M. Fris

   Hoezo mag je tussen 22.00 en 6 niet in het park verblijven? Lekker handig met een fietspad er dwars door heen. Dat wordt dus flink omfietsen of -lopen als je van de Hoornseveldkant naar de Rosmolenbuurtkant en vv wil rond die tijd … Handig.

 • Marcel van Kampenhout

  Ik woon nu ruim twee jaar in Zaandam. Eerst was ik verbaasd en ook wel eens boos op al die overtreders van de verkeersregels. Terwijl er zo ontzettend veel borden staan. Maar nu begrijp ik het: de Gemeente hier geeft al zijn geld uit aan de ambtenaren en hun borden. Sommige waren hilarisch fout, andere zorgden alleen maar voor verwarring. Daaraan werd hier eerder al een hele serie aan gewijd. Er is natuurlijk geen geld meer voor handhaving. Soms rijdt er een motoragent door het centrum. Die is binnen een minuut van Rustenburg/Gedempte Gracht via de Dam bij de Wilhelminabrug en kan tijdens het rijden natuurlijk niet om zich heen kijken. Terwijl hij, als hij nou ergens eens een kwartiertje ging staan, (brom)fietsers op de (helling van de) Gedempte Gracht en Dam zou kunnen bekeuren dat ze er überhaupt rijden, of dezelfde bekeuren in de Czaar Peterstraat of Westzijde wegens veel te hard rijden. Als hij dan ook even op de Hogendijk bij de school gaat staan, waar niemand zich aan de 15 km/u houdt, heeft hij zijn uurloon plus afschrijving van de motor al terug verdiend. Ik beweer dat handhaving een verdienmodel kan zijn, Zaandam! Rare of foute borden verzinnende ambtenaren per se niet.

 • Bob Jansen

  Ja, super irritant, regels maken en niet handhaven.
  En als je wel handhaaft verplaatst het probleem gewoon.
  In het noorderpark was hetzelfde geeikel. Toen heeft is de gemeente een soort clubhuis begonnen in het park. Daar is die groep toen aangehaakt. Dat werkte in ieder geval beter dan niets doen.

 • nico kuilman

  Het lijkt mij toch vrij eenvoudig, trommel wat agenten en boa’s op en veeg het park schoon eventueel een paar de bak in en dit een aantal dagen herhalen. Helpt dit niet dan leen je bij amsterdam een waterkanon en hoppeta, schoon is me park.

  • Ton van heeswijk

   En anders hebben we nog het leger toch?

  • E. Renkema

   Natuurlijk roepen we weer wat agenten op, die hebben en hadden toch niets te doen?
   Beste heer Kuilman misschien even nadenken wat de agenten allemaal tot nu toe achter de kiezen hebben en hoeveel overuren ze al hebben staan omdat er mensen zijn die menen dat alle corona maatregelen niet voor hun gelden, het leuk vinden om links en rechts wat vechtpartijen op poten te zetten, ergens de boel gaan slopen, of ergens gaan demonstreren dat weer uitloopt op vechtpartijen. Van mijn kant hulde aan de politie, boa’s, en alle hulpverleners die snakken naar een keer een vrije dag om maar niet te praten over vakantie. Nogmaals hulde!!!!

 • Pieter menso

  Ik heb nog nooit de handhaving gezien
  10 uur in de avond

  • Jaap Meeuwsen

   Probleem met handhaving is dat het makkelijker is een vuilniszakje of een fout geparkeerde auto te controleren.
   Zo’n park schoonvegen is veel linker en dat kunnen ze niet aan en daar zijn ze ook niet voor.
   Dat is politiewerk maar door alle bezuinigingen kunnen die dat ook niet aan.
   Gewoon meer blauw op straat, moet kunnen, de rekenkamer heeft tenslotte net berekend dat het Rijk over dit en vorig jaar aan de coronacrisis nu al 76 miljard uitgegeven heeft.
   Geen idee waar dat terecht gekomen is ( vriendje Sywert, bonnetjes weg van allerlei vage aankopen enz ) maar in ieder geval niet genoeg bij politie, handhaving en zorg.
   En dan krijg je uiteindelijk dit soort ellende.
   Zij wachten nog steeds op wat geld.

 • Marcel van Kampenhout

  Het is bijzonder, dat de VVD en het CDA altijd zo op de veiligheid van de burgers zeggen in te zetten. Ze runnen het Ministerie van Veiligheid en Justitie of Justitie en Veiligheid of Justitie – die naamsveranderingen kosten elke keer tonnen! – al vele jaren, beloven van alles, maar hebben er nog geen een blik agenten bij kunnen toveren. Hun ministers en staatssecretarissen moesten wel om de haverklap aftreden wegens jokken en beroerde administratie. Kost ook tonnen. Laat een andere partij er eens een capabele persoon op zetten die wel voor meer agenten en boa’s kan zorgen.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *