De kick-off van Festival Industrie Cultuur Zaanstreek & Noordzeekanaalgebied is op maandag 24 november in De Fabriek, in een speciale aflevering van Aan de Zaan.

Doel is de Zaanstreek en het Noordzeekanaalgebied op de kaart te zetten, de Zaanstreek is het brandpunt van de campagne en programmering is. Iedere maand – mei tot en met oktober 2015 – is er een hoofdevent, kleinere events en doorlopende activiteiten.

Sw organisatie is in handen van de Stichting Zaanse Industrie Cultuur, Cultuurcompagnie Noord-Holland en Stichting Hollandroute.

24 november:
20:00 Opening
20:05 Presentatie Festival Industrie Cultuur Zaanstreek & Noordzeekanaalgebied 20:10 Presentatie programmering Zaanstreek
20:25 Toelichting op enkele onderdelen uit de festivalprogrammering
20:35 Workshops:
– Vraag en aanbod: wat hebben gasten te bieden en waar heeft het organiserende kernteam expliciet behoefte aan?
– Industrieel erfgoed en hedendaagse industrie: welke gebouwde omgeving moeten we sowieso in de spotlights zetten? Bij welke gebouwen en bedrijven zouden we graag binnenkijken?
– Industriecultuur: naast de gebouwde omgeving, bevat de Zaanstreek een schat aan industrie cultuur. Welke aspecten verdienen aandacht? Hoe? En met wie?
– Creatieve en maakindustrie: welke creatieven en bijzondere producten mogen niet ontbreken in de programmering?
– Cacaomaand: in oktober komen de cacao-oogsten vanuit de hele wereld naar de Havens Amsterdam, om verwerkt te worden in de Zaanstreek. Wat voor concrete cacao-programmering is te bedenken?
21:25 Wat hebben de workshops opgeleverd?
21:50 Open microfoon: voor bijzondere, inspirerende mededelingen
22:00 Afsluiting

Aanmelden via FB/Aan de Zaan