Festivalweekend met Hollands zomerweer

Dit weekend kun je helemaal los gaan op één van de vijf festivals in Zaanstad. Je hoeft geen rekening te houden met tropische temperaturen en oververhitting. Helaas wel met mogelijke buien.

Vandaag valt de buiigheid erg mee. De zon scheen vanmorgen nog, maar geleidelijk verschijnt er sluierbewolking. In de loop van de middag neemt de bewolking toe. Er kan een kleine bui vallen, maar het lijkt erop dat het droog blijft. Met een graad of 23 is het gewoon heel lekker. Goed nieuws voor iedereen die vandaag naar het foodfestival in Wormer en/of Wormerveer gaat.

Op zaterdag is de tweede dag van Foodtruckfestival Hoppaaa! in Wormer. In Wormerveer vindt het jaarlijkse Zaanfolk Festival plaats en op Krommeniedijk het Festival op de Dyck. De temperatuur blijft met zo’n 23 graden hetzelfde, maar de kans op een bui is groter. In de middag en avond worden er lichte buien voorspeld.

Het festivalweekend wordt droog afgesloten met de laatste dag van het foodtruckfestival in Wormer en het Parkfestival in het Agathepark in Krommenie. Er is een mix van zon en wolken, waarbij de temperatuur iets daalt naar 21 graden. De wind neemt toe tot windkracht 5. Dat betekent een vrij krachtige wind. Tip: losse spullen op de festivalterreinen kunnen het best even worden opgeruimd.

Alle festivals op een rijtje:

  • Foodfestival aan de Zaan: vrijdag van 16.00 – 23.00 uur, Zaanweg Wormerveer.
  • Foodtruckfestival Hoppaaa!: vrijdag, zaterdag en zondag van 15.00 – 21.00 uur, Groene Wig Wormer.
  • Zaanfolk Festival: zaterdag van 13.00 – 19.00 uur in het Wilhelminapark en van 19.o0 – 00.00 uur in café De Melterij, Wandelweg Wormerveer.
  • Festival op de Dyck: zaterdag vanaf 16.00 uur, dorpshuis De Horn, Krommeniedijk.
  • Parkfestival Agathepark: zondag van 13.15 – 16.30 uur, Eikelaan 51, Krommenie.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *