Fietser op elektrische fiets rijdt vol op bestelbus, Zaandam 

Woensdagmiddag – 10 mei – zijn rond 15.00 uur een elektrische fiets en bestelbus met elkaar in botsing gekomen. De fietser raakte hierbij gewond.

De aanrijding gebeurde op de Schellingweg met de kruising van de Rijder, op het industriegebied in Zaandam. De bestelbus kwam vanaf de Hoofdtocht. De fietser kwam vanaf zijn werk. Hij reed op de Rijder en wilde de Schellingweg oversteken om naar het fietspad te gaan. De fietser is vol op de linker voorzijde van de bestelbus gereden. Hij belandde daarna op de motorkap en is vervolgens met een harde smak op het asfalt terecht gekomen.

De fietser is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus heeft de bestelbus iets verderop geparkeerd. Vanwege het gehavende voorraam en het risico dat de airbags alsnog kunnen uitklappen mocht hij niet verder rijden. De bestelbus zal op een later moment worden opgehaald. De fiets is door toegesnelde collega’s van de fietser meegenomen.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

8 reacties

 • R. de Vries

  Een elektrische fiets….
  Dat moet natuurlijk vermeld worden: als het een gewone fiets was geweest, is het geen nieuws.

  Dan heb ik een paar vragen: was de bestelbus voorzien van een benzinemotor, een dieselmotor of een elektrische motor?
  Automaat of handbak? Welk bouwjaar? Hoeveel kilometer op de teller? Wanneer was de laatste onderhoudsbeurt?

  Belangrijke info wordt voor ons achterwege gehouden, maar met welk doel?

  De hetze tegen de elektrische fiets gaat door.
  Terwijl het toch écht om de mensen (m/v/o) gaat die op het zadel zitten.

  Verder: het is gewoon een ongeluk, niets meer, niets minder.

  • Rik Romijn

   Perfecte opmerking…altijd maar die onzinnige vermelding van elektrisch te vermelden.

  • R. Kreuger

   Als het een race auto was geweest dan zou dat ook vermeld worden. Een electrische fiets valt in een hogere snelheidsklasse. De berijders gebruiken geen helm o. i. d. Dus vermeldenswaardig.

   • M. van der Poel

    In vergelijk met een elektrische fiets (max 25km/uur), is elke auto een raceauto, met in het geval van bestelbus een maximale snelheid van rond de 140 KM per uur. Een helm is niet verplicht op een fiets met trap- ondersteuning, maar gezien het rijgedrag van vele autobestuurders die denken dat ze Max Verstappen zijn is het raadzaam dat zij wel een helmplicht krijgen.

 • De ware toedracht is vooralsnog onbekend. speculatie hierover is zinloos. In het algemeen geldt: Als je jezelf veilig voelt met helm, zet hem vooral op je hoofd. Dat hoeft zich niet te beperken tot de fiets. Electrisch of niet. Gebruik uw fantasie bij eventueel nuttige toepassingen van de valhelm. Maar mogen we dat alstublieft zelf bepalen ?

 • De Orkaan

  Onder veel berichten over ongelukken gaan mensen toch speculeren over de toedracht, met name over wie er schuldig is. Dat vinden we niet op z’n plaats en die reactie verwijderen we dan ook. De precieze toedracht laat zich niet altijd makkelijke vanachter je scherm reconstrueren. Laat het achterhalen van de oorzaak aan de politie over.

 • Iedereen let wel eens even niet op, zelfs Max verstappen is wel eens een tel onoplettend, en daar moet je als weggebruiker rekening mee houden. Maar sommige fietsers maken het wel erg bont, gisteren ingehaald door een moeder op een elektrische bakfiets met 4 kinderen erin, zonder helmpjes. Wel met telefoon in haar hand. Denken die mensen echt dat ze onkwetsbaar zijn?

  Ik wens de betrokkenen een voorspoedig herstel en hoop dat de bestuurder van de bestelbus geen trauma heeft opgelopen, want het lijkt mij ook enorm schrikken als je opeens een fietser op je auto hebt.

 • Rens Kleijn.

  We leven in een overvol land, iedereen heeft haast en weinig geduld. Respect voor elkaar
  en enige vergevingsgezindheid wanneer iemand een fout maakt is ver te zoeken. Dit veroorzaakt al snel een gevaarlijke situatie. Verder verschijnen er allerlei voertuigen in het verkeer die daar niet horen, zonder typegoedkeuring en daarmee ook onverzekerd, handhaving blijft uit. En ja elektrisch aangedreven voertuigen leveren mogelijk een groter risico op, evenals de vele pakjesbezorgers die met een propvol geladen auto hun handel kwijt moeten raken. De mentaliteit van ons allen op de weg bepaalt mede de gevaarzetting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *