Fietspad gesloten na ongeluk door losliggende tegels

Op het fietspad langs de Rijn in Het Kalf in Zaandam is woensdagavond 10 augustus rond 19.30 uur een scooterrijder hard onderuitgegaan.

Hierbij is het meisje dat achterop zat gewond geraakt. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter werd opgeroepen maar is uiteindelijk niet geland. 

Het ongeval gebeurde door de staat van het fietspad: er lagen tegels los. Medewerkers van de gemeente werden opgetrommeld en direct werd, in samenspraak met de politie, besloten het fietspad af te zetten.


Update: er is al veelvuldig melding gedaan van de gevaarlijke situatie


(Brom)fietsers worden omgeleid. Het fietspad zal gerepareerd moeten worden. 

Deel dit artikel:

10 reacties

  • Ron van Eck

    Nou ,nou al sinds jaar en dag zijn de paden in Zaandam een drama. B.v. Vincent van Goghweg , en veel in het Kalf.

  • Sonja Puhl-Diehle

    Op 9 augustus is hier melding van gemaakt. “.Losse fietspadtegels op de Rijn ’t.h.v.sporthal DeTref. Levensgevaarlijk, sommige staan omhoog.”

  • M. vd Poel

    Staat inderdaad 4x gemeld bij de gemeente.

    Melding NR 6695355
    Zaak Status: Open
    Datum: 08 augustus 2022
    Plek:
    Drielse Wetering 70
    1509KR Zaandam
    Kalf
    Op het fietspad zijn er twee 30x30cm tegels waarvan het lijkt alsof iemand ze eruit gehaald heeft en niet goed teruggelegd. Het is nu een obstakel waarover je kan vallen

  • Rens Kamminga

    Melden bij de gemeente Zaanstad heeft in sommige gevallen weinig tot geen effect. Zo wachten wij, in de Burgemeesterbuurt, al 3 (drie) jaar op de aanplant van een aantal bomen omdat de bestaande door onverlaten gesloopt waren. Losliggende tegels hebben we ook in overvloed, meestal door vrachtverkeer dat het trottoir aan gort rijdt. Er wordt wel actie op ondernomen maar veelal (te) laat en ook nog met een Franse slag. Er is veel, heel veel voor verbetering vatbaar, maar soms kunnen we ook zelf de handen uit de mauwen steken.

  • Jaap Meeuwsen

    Tegels worden hoofdzakelijk omhoog gedrukt door boomwortels, asfalt legt het ook af daartegen.
    Ze zijn hier in Oud Koog tijdens onze vakantie ook aan het ” opknappen ” geweest, betwijfel of dat door stratenmakers gedaan is, ziet er niet uit.
    Maar weer een melding doen maar dan zijn we weer een half jaar verder als er al op gereageerd wordt.
    Onderhoud is diep treurig, zeker buiten het centrum.

  • Jan Bosman

    Het komt niet door alleen tegels. Ik woon aan een fietspad bij de Zaanse Schans en vlakbij hangplekken. Er wordt gescheurd met hoge snelheden over het fietspad en met volgens mij met alcohol op, naast ons huis, op een recht stuk, is een scooter in het water gereden. Ik snap niet dat ze als ze aankomen de scooters gewoon op de grond gooien (heeft toch geld gekost) of hun banden proberen te verbranden. Op de onder-doorloop van de Julianabrug is op sommig plekken het dek wel een centimeter ingesleten door slippende banden. Zo, dat wilde ik even kwijt.

    • Indira Andréa

      Leuk dat je ‘dit even kwijt wilde’, maar dit staat totaal los van deze situatie. Dat er mensen op scooters dichtbij ‘hangplekken’ te hard rijden (eventueel met alcohol op) is vervelend, maar snap niet dat je naar aanleiding van dit artikel de behoefte hebt om daarover te klagen. De desbetreffende scooterrijder reed niet te hard en had al helemaal géén alcohol op. Dit soort reacties voegen dan ook niets toe en zijn enkel vervelend om te lezen voor de betrokkenen. Ik adviseer je een andere manier te vinden om je ongenoegen te uiten en denk volgende keer een tweede keer na voordat je zo’n reactie openbaar plaatst.

  • Ik woon nu 4 jaar in Zaandam, maar vanaf het begin heb ik mij geërgerd aan de slechte staat van de infra structuur en als je kijkt hoe het bij vernieuwen gedaan wordt is het in en in treurig, binnen no time is het netjes aangelegde pad weer een drama.

    Herstel zie ik niet of nauwelijks, ik kom uit Hilversum en daar is ook veel mis maar er was een “vliegende brigade” die na een telefoontje bij slechte/losse tegels, omhoog gedrukte boomwortel enz. binnen een dag de slechte plek herstelde of in ieder geval deze afzette. Wellicht zouden we hier in Zaanstad ook zo’n team moeten hebben, zou veel ellende en ongelukken schelen

  • Alida Croese Groenevelt

    Sinds een jaar rijd ik in een Quigo scootmobiel, nieuw gekocht en ben tot de ontdekking gekomen dat er op de wegen en de stoepen niet fatsoenlijk is te rijden. Dus de ellende van slechte wegen is niet alleen in Zaandam ook de bijgevoegde dorpen die Zaanstad vormen is het schaamteloos slecht. Na een maand leerde ik redelijk de slechte plekken herkennen en bij de zogenaamde afritten stuitte ik bij de rotonde op een lantarenpaal die midden op stond, (Daar is over nagedacht) Dus moet je maneuvreren om te draaien en via de andere kant te gaan . Al met al rammel je uit elkaar en kost het veel stroom uit mijn accu’s, dat is nl merkbaar.
    Als je dan thuiskomt en stilstaat voor je deur en je wil de boxdeur openen kan je aan die zijde er niet uit. Dan merk je dat je de armleuning niet meer omhoog gaat want de schroef ben je verloren, die is eruit gerammeld. Daar moet je dan de monteur voor bellen om hem vast te zetten , zelf doen of laten doe kost je garantie, dus twee dagen wachten. Het is erbarmelijk gesteld met de diverse wegen in Krommenie, en op het parkeer terrein voor de flat komen de kleine boompjes zomaar op de middenweg uit de grond. Ik weet alleen dat Krommenie niet meer is wat het was toen ik er kwam wonen 37 jaar terug, het is armoediger geworden en verwaarloost.

  • Agnes Nobel

    Mijn ervaring is gelukkig anders: de ene dag losse tegels gemeld en de volgende dag al hersteld. Het kan dus wél!
    Zou een melding per wijk anders worden aangepakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *