Busjes, auto’s, verhuiswagens, keukenboeren, vrachtwagens… de stoep en het fietspad van de Westzijde (bij de hoek met Vincent van Goghweg) is een permanente parkeerplek geworden. En dat duurt al zo’n anderhalf jaar ter hoogte van de nieuwbouw van De Industrieel.

Voetgangers moeten aan de overkant lopen. Fietsers worden gedwongen zich tussen de auto’s door te wringen, “met gevaar voor eigen leven” aldus een van onze Orkaan-lezers.

Dat stukje Westzijde is al vrij druk, er is veel doorgaand – en bestemmingsverkeer, bijvoorbeeld naar Verkade en naar winkels in de Westzijde.

Jennifer Deen meldde de gevaarlijk situatie niet minder dan vijf keer bij Zaanstad en kreeg uiteindelijk de afdeling Handhaving zelf aan de lijn. Die vertelden dat de bewoners aan het laden en lossen waren en de pakketbezorgers toch ook ergens moesten staan, bovendien zouden ze allemaal een ‘ontheffing’ hebben: “Zo wordt het probleem van de bewoners doorgeschoven naar de fietser.”

Volgens Jennifer is het een geluk dat er nog geen ernstig ongeluk is geweest, “want er zijn levensgevaarlijke situaties genoeg.”

De Orkaan mailde met de Fietsersbond: kloppen die klachten? Sonja Puhl-Diehle reageerde per kerende mail: “Ik heb daar voortdurend melding van gemaakt. We worden daar een beetje moedeloos van. Vaak fietsen ook kinderen met ouders tussen de auto ’s door.” Ze stuurde deze foto’s (slideshow):