Met enige regelmaat laten wij het resultaat van de onderlinge competitie van de leden van fotogroep Spectrum zien.

Nu ontvingen wij mail van Karin Timmerman van fotoclub Zaanland. Ook zij houden wedstrijden in clubverband:

“Fotoclub Zaanland houdt elk jaar aan het einde  van het clubseizoen een fotowedstrijd onder de leden. De winnaar krijgt een gouden camera. In 2017 was het wedstrijdthema blauw. De leden kozen uit de anonieme foto’s de eerste drie plaatsen.”

Wij hopen ooit de uitslag te mogen te publiceren van de wedstrijd tussen deze twee Zaanse fotoclubs.

Geschiedenis
Fotoclub Zaanland is in 1929 opgericht in Krommenie met de naam Club van Amateur Fotografen ‘Onder Ons’. In 1937 is de naam gewijzigd in Amateur Fotografen Vereniging (AFV) Zaanland. De fotoclub heeft in de loop der jaren op verschillende locaties gezeten, zoals in Zaandam, en nu in Koog a/d Zaan. In de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw kwam fotograferen in de belangstelling. Mensen die lid werden van een fotoclub hadden zelf een donkere kamer in huis ingericht om foto’s af te drukken in zwart wit. Soms was dat niet meer dan de kast onder de trap of in de badkamer.

De winnaars van 2017

Op 3 is geëindigd: Yvonne Sanders (blauw).

Nummer 2 is geworden Jan van den Berg (beetje blauw).

En nummer 1 is … *tromgeroffel* …… Simon Duif! (blauw!)

En ook Spectrum heeft een uitslag te delen. Dit keer was het onderwerp van de competitie ‘serie’. Extra veel foto’s dus om te bewonderen! Op 3 eindigde Dirk Kruit met zijn serie ‘Kerk in zwartwit’:

Op 2 eindigde Frouke Hoekstra met een mooie serie ‘Twee jonge modieuze dames in rood en wit’:

En nummertje 1 is geworden….. rapaparapapa… Sandra Minten met haar serie over de stadsnomaden van het Westelijk Havengebied te Amsterdam:

De tekst over fotoclub Zaanland werd aangeleverd door Karin Timmermans.