Geen brekend nieuws, wel wijn 

Als Orkaan doe je het niet altijd goed. We schreven een stukje over de wijnhandel van JP die naast Restaurant JP1886 zit. Het was ‘de meest exclusieve wijnhandel’ in de Zaanstreek. 

Dit bleek niet bij iedereen goed te vallen. We kregen mail van Hans van den Doel van WorldWideWine: 

‘Ik las toevallig dit stukje. Wij hebben ook een wijnwinkel aan de Westzijde, importeren alles zelf en zijn o.a. de ‘huisleverancier’ van het Koninklijk Concertgebouw. Eigenaardig dat er bericht wordt dat de wijnhandel in dit artikel als ‘meest exclusieve van de Zaanstreek’ betiteld wordt.’ 

Om eerlijk te zijn, en nu zijn we dus heel even eerlijk, vonden we dat zelf helemaal niet zo eigenaardig. We zetten de betiteling namelijk tussen aanhalingstekens (het was een quote) en daarnaast werden we blij van zo’n vrolijke toevoeging aan de Zaan. 

Maar oké, als er al twee jaar een wijn-import aan de Zaan zit die wij over het hoofd zagen, dan is dat een slechte zaak (van ons, niet van de zaak). We besloten op onderzoek uit te gaan. 

En ja. Er zit dus inderdaad een wijnhandel op Westzijde nummer 358. Hans van den Doel (zelf import-Zaankanter) ontving ons en vertelde met trots over zijn flessen.  

‘Ik verkoop wijnen van 5,40 euro (Vermentino) tot 100 euro (‘Barolo Briccolina, van de allerkleinste wijngaard in Barolo’), maar ook ‘Champagne’ uit Engeland (‘Maar dat noem je dan ‘Brittisch Sparkling wine’. Is echt ongekend goed!’)’ 

En zo ging het een tijdje door. Om een lang verhaal kort(er) te maken: bezoek de zaak een keer, en oordeel zelf (nee, dit is geen betaalde reclame).

Wij verlieten de zaak (met een paar flessen), en kennen nu weer een wfijn adres aan de Zaan. 

Zaanse wijnhandelaren: mail ons vooral als je vindt dat je ook zichtbaar zou moeten zijn info@deorkaan.nl (Dat geldt ook voor andere heerlijke zaken die zich tekortgedaan voelen door onze berichtgeving.)

Deel dit artikel:

18 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *