Geld besparen op je energierekening? Zo doe je het!*

We leven momenteel in een onstuimige tijd waarin de energieprijzen harder stijgen dan ooit. Het besparen op de energierekening is dan ook iets waar iedereen zich tegenwoordig mee bezighoudt. Dit komt met name door het feit dat de energierekening momenteel zo hoog is. Waar een besparing in het gebruik of op de kosten je enkele jaren geleden slechts een paar tientjes op jaarbasis zou opleveren, praten we nu al snel over een besparing van honderden euro’s. Ben jij nu benieuwd hoe jij kunt besparen op jouw energierekening? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Energie Aanbiedingen

Vergelijken van energie abonnement

Juist in tijden met fluctuerende verschillende energieprijzen is het vergelijken van verschillende abonnementen ontzettend belangrijk. Deze fluctuerende prijzen worden namelijk sterk doorvertaald in de tarieven die worden berekend. Zo houdt de ene energiemaatschappij een hogere ‘veiligheidsmarge’ aan dan de andere maatschappij. In dit geval rekent bijvoorbeeld de ene maatschappij een opslagpercentage op het inkoopbedrag van 10%, waar het andere bedrijf een percentage van 30% aanhoudt. Dit hangt met name af van het risicomanagement van het overkoepelende bedrijf. Je kunt hier als consument zeker je voordeel mee doen. Ga dan ook op zoek naar de beste energie aanbieder, of de partij met de beste energie aanbiedingen. Dit kan je normaal al ontzettend veel geld schelen, maar in deze tijden al helemaal!

Warme kleding

Het dragen van warme kleding in huis is iets dat we iedere Nederlander deze winter kunnen aanraden. Het gaat hierin met name om het dragen van warme kleding voor de handen en voeten. Deze zorgen namelijk voor een groot deel voor jouw gevoelstemperatuur in huis. Het klinkt misschien wat gek, maar misschien is het helemaal geen slecht idee om een paar handschoenen in huis aan te trekken. In dit geval hoeven het natuurlijk geen dikke skihandschoenen te zijn, maar een dun paar kan je gevoelstemperatuur al een paar paar decimalen doen stijgen. Daarnaast is het dragen van een trui en lange broek ook zeker aan te raden. Met deze maatregelen kun je de thermostaat gemakkelijk een paar graden lager zetten zonder dat je hier last van hebt. Deze lagere thermostaat zorgt er vervolgens weer voor dat jouw energierekening een heel stuk lager zal uitvallen. In veel gevallen is de nieuw aangeschafte kleding ook nog eens goedkoper dan de besparing op de energierekening. Een win-win situatie dus. Een vollere kledingkast en ook nog eens een extra besparing!

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.

Deel dit artikel: