Geldwijzer voor minima in Zaanstad

Schuldsanering, voedselbank, bijstand, inkomenstoeslag, huurtoeslag, kledingbank, zorgtoeslag… Voor minima zijn er regelingen en organisaties om het bestaan dragelijker te maken en een helpende te bieden.

Op de nieuwe website www.geldwijzer.zaanstad.nl staan alle gemeentelijke (minima)regelingen en ook de regelingen van het Rijk, van stichtingen en wijk- en individuele initiatieven voor minima.

Zaanstad heeft de website laten maken om inwoners met een laag inkomen beter te ondersteunen door de regelingen voor minima makkelijker vindbaar te maken.

Op de Geldwijzer staan regelingen van de gemeente, zoals Meedoen Zaanstad en de Woonkostentoeslag, maar ook die van stichtingen zoals de Kledingbank en Stichting Leergeld en landelijke regelingen van het Rijk zoals huurtoeslag en kinderopvangtoeslag.

Ook hulpverleners en de Sociaal Wijkteams kunnen de website gebruiken om inwoners die bijvoorbeeld digibeet zijn of de Nederlandse taal niet goed spreken, te wijzen op de mogelijkheden.

Wie een initiatieven kent dat niet op de site staat maar wel de moeite waard is kan dat laten weten via regelingen@zaanstad.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *