Op 1 september trad Frans Muijzers in dienst als gemeentesecretaris van Oostzaan. Vandaag – 28 oktober – maakte de gemeente bekend dat Muijzers opstapt.

Officieel heet het dat “de gemeentesecretaris en het college van Oostzaan tot de conclusie zijn gekomen dat er afscheid van elkaar wordt genomen.”

Het gaat volgens het persbericht van Oostzaan om een ‘wederzijds besluit’:

“in een gesprek is de conclusie getrokken dat beide partijen met andere verwachtingen de samenwerking waren aangegaan. Dit is naar elkaar uitgesproken en daarop is gezamenlijk besloten van verdere samenwerking af te zien.”

Oostzaan gaat nu op zoek naar een interim-secretaris.

Muijzers was van 2006 tot 2010 wethouder voor de PvdA in Zoetermeer. Een poging om lijsttrekker te worden voor de verkiezingen van 2014 mislukte. Hij werkte daarnaast als zelfstandig adviseur voor zijn eigen bedrijf Muijzers Advies (‘Maatwerkorganisatieadvies – teamontwikkeling – persoonlijke groei – effectieve communicatie’). In 2022 stapte de oud-PvdA’er over naar de lokale partij GOED (‘Gedurfd, Oprecht, Eerlijk en Degelijk). Die partij haalde het niet (in Zoetermeer zitten al 4 lokale partijen in de raad, met in totaal 15 zetels).

In een interview voor de VNG-website zei Muijzers over de overstap naar Oostzaan:

“Ik voel me meer betrokken bij groepen mensen dan dat ik per se een eigen bedrijf wil. Daar komt bij dat ik nu 62 ben. Wil ik nog vier jaar lang proberen andere ondernemers af te troeven, of gebruik ik mijn energie liever voor andere dingen? Ik heb voor het laatste gekozen.”

Door: Piet Bakker