Gewonden bij frontale aanrijding politiemotor en scooter

Woensdagmiddag – 7 juni – vond omstreeks 16.30 uur een flinke aanrijding plaats tussen een politiemotor en een snorscooter. Het ongeluk gebeurde op het fietspad langs de Provincialeweg in Koog aan de Zaan.

Volgens getuigen reed de politiemotor op het fietspad achter een scooter aan in de richting van Zaandam. Vanuit de kant van Zaandam kwamen enkele fietsers. Deze fietsers werden door een snorscooter ingehaald. Bij deze inhaalactie knalde hij frontaal op de politiemotor.

Door de enorme klap is de politiemotor 180 graden in de rondte gegaan. De brokstukken van zowel de politiemotor als de snorscooter liggen verspreid over het fietspad. De motoragent was zelf nog in staat om zijn collega’s te alarmeren. Beide bestuurders waren aanspreekbaar, maar zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Het fietspad tussen de Guisweg en de op-/afrit A8 werd volledig afgesloten. De Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De woordvoerder van de politie laat weten dat de politie-eenheid uit Amsterdam, bewust een andere eenheid dan waar de betrokken motoragent bij werkt, het onderzoek verder uitvoert.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Kick van der Horst

  Dus als ik het goed begrijp is de scooterrijder die gevolgd werd ontsnapt en is een onschuldige snorscooterrijder op de motor geklapt?

  En heeft men nog geprobeerd die scooter te achterhalen?

 • Y.O Kleijn

  Wat doet een politiemotor op een fietspad???

 • Kick van der Horst

  Een scooter vangen dus. Heb ik nog een prangende kwestie: waarom? Wat heeft de scootermens op zijn kerfstok?

  Hoe dan ook, ik wens de agent en de snorbrommerd sterkte en een voorspoedig herstel.

  Ook als er niets achtervolgd wordt, vind ik dit fietspad trouwens geen prettige fietsroute. voor mijn gevoel vliegt er van alles om je oren. E-bikes, fatbikes, scooters, brommers, wielrencalimero’s…als ouderwetsche spierkrachtfietser moet je ogen op steeltjes hebben. En inhalende tegenliggers vind ik ook nogal enerverend soms. Nou ja, dat blijkt…

  • Marie Louise de Klever

   Helemaal eens. Drama dat fietspad als ‘gewone’ fietser. Dagelijks rij ik er. Wekelijks bijna-ongelukken. Tot nu toe gelukkig alleen maar bijna.

 • ja precies, en omdat de motor agent ,net uit het zicht was ,omdat de fietsers de zicht op de motoragent blokkeerde, heeft hij de fietsers ingehaald en ondertussen kwam de politiemotor in zicht alleen zag hij het te laat ,jammer genoeg .

 • Jody Supèr

  Een achtervolgende politiemotor op een druk fietspad. Hoeveel ongelukken zijn er al veroorzaakt door achtervolgende politie voertuigen?
  Een puntje waar eens aandacht aan besteedt moet worden binnen het korps politie Zaanstad.

 • Didier Hennequin

  Ik reed daar rond 15u40 voorbij, terwijl ik in de trein zat. Toen was er ook al een uitgebreide politiemacht te zien. Klopt het in het artikel genoemde tijdstip niet, of was er misschien al een verkeerscontrole aan de gang?

 • Martina van Campen

  Het tijdstip klopt, ik kwam daar om 16.45 langs en ik was kort daarvoor bij Westzaan ingehaald door de tweede ambulance die daar naar toe op weg was. Het viel mij ook op dat er veel politie was, maar dat kan verklaard worden omdat het hoofdkantoor daar heel dichtbij zit in Zaandijk.
  Het zag er erg naar uit. Ik wens iedereen een spoedig herstel.
  Vandaag maakte ik me zorgen omdat bij politiebureau Zaandijk de vlag halfstok hing. Hopelijk is dat niet hieraan gerelateerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *