Buiten de deur eten is voor veel mensen vanzelfsprekend, maar dat geldt niet voor iedereen. Ongeveer 1 op de 100 Nederlanders heeft coeliakie, een auto-immuunziekte waarbij zelfs een kruimel gluten al ziekmakend kan zijn. Voor hen is een avondje gezellig eten een grote uitdaging.
Daarom organiseert de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) op zondag 7 september (niet zaterdag dus) de allereerste glutenvrije foodhall in Oostzaan. Het Van der Valk Hotel vormt die dag het decor van een culinaire ontdekkingstocht waar bezoekers zonder zorgen kunnen genieten.
Op het menu staan lekkernijen van onder meer Craft Coffee & Pastry, Floor’s coffee and brunchbar, Ciao Gluten, Coeliakoekie, De Gebaksjuwelier en Kaatje Lekkers. Van hartige wereldgerechten tot zoete traktaties: alles is 100% glutenvrij. Bezoekers kunnen ter plekke proeven, een drankje drinken én producten mee naar huis nemen.
De toegang is gratis, voor leden en niet-leden van de NCV. Introducees zijn welkom, maar aanmelden is verplicht via de website van de vereniging: www.glutenvrij.nl.
De Glutenvrije Foodhall is een initiatief van de NCV en haar vrijwilligers. De vereniging behartigt de belangen van mensen met coeliakie en zet zich in voor hun lichamelijk en sociaal welzijn.
Door: Merel Kan, op basis van het persbericht van de NCV. De foto komt uit het Orkaan-archief.
Zaterdag is het toch 6 september?
Zaterdag 6 september of zondag 7 september?
Volgens de website zondag 7 september 2025 van 10:00 uur tot 13:00 uur