Goed idee? Briljant plan? Geinige suggestie? (Voor Zaanstad?). Meld je dan aan voor de ideeënmarkt van de gemeenteraad van Zaanstad waar je raadsleden kan proberen te overtuigen van je idee.

Inwoners van Zaanstad kunnen zich tot 12 april aanmelden voor de markt die op 24 april vanaf 20.00 uur in het Stadhuis is.

Politieke partijen kunnen initiatieven overnemen, de uitvoering ligt bij de gemeente Zaanstad. Raadsleden gaan ideeën die ze willen steunen samen met initiatiefnemers uitwerken, waarna het als motie of amendement aan de Raad kan worden voorgelegd.

Bij voorgaande edities hebben inwoners de Raad al diverse malen weten te overtuigen. Naar aanleiding van het evenement zijn al meerdere voorstellen aangenomen, waaronder het realiseren van een hondenuitrenveldje, een uitkijkplatform over de plas Noorderham in Krommenie en een ‘bomenhub’.

Bij vragen kunnen inwoners contact opnemen via ideeenmarkt@zaanstad.nl ###

Door Piet Bakker, bron: website Zaanstad, de foto boven is van Bart Homburg: wethouder Breunesse met Henk Hoekstra van Meer Bomen Nu in de weer in de bosjes. Foto onder: hondenuitrenveldje bij Houthavenstraat (De Orkaan).