Een nieuw restaurant heeft de deuren geopend op de oude locatie van de Waterraaf in Nauerna: het Havenrestaurant Nauerna. Ondernemer en eigenaar Suat Aksakal werd op slag verliefd op dit plekje. Het restaurant opende begin mei, Aksakal heeft er alle vertrouwen in dat het zich staande zal houden aan het Nauernase water.

‘Het gaat goed,’ zegt hij. ‘Personeel vinden is lastig, daar heeft iedereen mee te maken, maar qua boekingen gaat het uitstekend. In het weekend zitten we bijna vol, en doordeweeks zien we een mooie groei.’

Op het menu van het Havenrestaurant staan vega- en vleesgerechten maar ook veel visgerechten (zoals een havenrestaurant betaamt). Verder merkt Aksakal dat het restaurant ook feesten en partijen aantrekt. Ze hebben al twee verjaardagen achter de rug en er staat een bruiloft in de agenda.

Bakkerij

Aksakal is geen onbekende in het ondernemerschap. Eerder runde hij al twee gemakswinkels (Vivant) en bakkerij Broodnodig. Het begon opnieuw te kriebelen om iets nieuws op te zetten. Hoewel hij jarenlang in de horeca werkte, had hij nog nooit zijn eigen restaurant. Tot nu. Het pand huurt hij van de naastgelegen jachthaven, en over die samenwerking is hij zeer te spreken.

‘We versterken elkaar,’ vertelt hij. ‘Zij hebben er baat bij dat er een goede uitbater zit met een uitgebreid menu. En de service van de jachthaven is fantastisch.’

De jachthaven in Nauerna staat ook bekend als de ligplaats van volkszanger Wolter Kroes. Iets wat Aksakal al heeft opgemerkt.

‘Wolter Kroes ligt daar zeker met zijn jacht. We hebben hem al gespot, al is hij nog niet op ons terras geweest. We hopen dat hij langskomt als het echt lekker weer wordt. En dat hij dan misschien zelfs een beetje gaat zingen,’ lacht hij.

Zang en muziek spelen sowieso een rol in de plannen voor het restaurant.

‘Op 19 juli organiseren we een echte ’80-’90-party. Om half negen gaan de tafels aan de kant en barst het feest los.’

Verder hebben ze een jazztrio op de planning, dus er liggen nog meer thema-avonden in het verschiet.

Door Marijn Kerkhoven.