Hembrug Happening met gouden randje (filmpjes)

Vandaag belandden we op het Hembrugterrein, waar de Hembrug Happening zorgde voor zomerse temperaturen. Β 

De organisatie hoopte op een dag met een gouden randje, om genietende bezoekers, geklets op een kleedje, het lekkerste (bio)eten en fijne ontmoetingen.

Wij kregen de indruk dat dat gelukt is.

The Mauskovic Dance Band laat zich niet direct in een hokje stoppen, maar wij kregen sterk de neiging te gaan bewegen:

Wij troffen de Zaanse stadsdichters Ellis van Atten en Jeroen van Leeuwen tijdens de Hembrug Happening. Zij stimuleerden de bezoekers om te dichten met woorden op plankjes. Er ontstonden meesterwerkjes:

Wij hebben voor het eerst van ons leven stil ge-disco’t. Geinig hoor:

 

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Erik Esteie

  Wat mij betreft mag deze happening(is hier geen Nederlands woord voor?) nog vele jaren doorgaan, ik wordt iedere keer verast door het hele gebeuren en het maakt niet uit of de Togo all stars nu wel of geen visum krijgen..

  Ik heb me prima vermaakt πŸ™‚

  Geen filmpje, wel foto’s

  http://esteie.nl/2017/09/10/zondag-10-september-2017-hembrug-happening/

 • Dank je wel Erik Esteie! Mooie foto’s ook!

 • rj

  Erg positief dat De Orkaan er een positief beschreven bezoek heeft gebracht.
  Een happening was het. Want dat kon je lezen bij aankomst in grote houten letters.
  Dat wil nog niet zeggen dat het gelijk duidelijk is wat hier te doen is. Sterker nog, dat is gelijk het opvallendste punt hier en dat is geen kritiek noch oordeel maar een constateerbaar feit. Er zijn wat mensen bijeen gebracht – en dat vind ik oprecht al een hele prestatie – en dan kun je wachten tot de sfeer vanzelf komt of je kunt als organisatie angstig zijn om je vingers te branden aan duidelijkheid om iets neer te zetten vanuit visie. Dat laatste lijkt hier van toepassing, want dat ademde dit festival wel uit.

  Ik was er ook, met KIDS, uit nieuwsgierigheid, en kon niet zeggen dat ik er iets van begreep toen ik er was, want het lijkt een bijeengebracht aantal ideeΓ«n dat uitmondt in een “gedoe” op het prachtige hembrug-terrein, als ander woord voor happening, want enige fundering qua doelstelling lijkt er te missen omdat dat simpelweg niet uitgedragen wordt.
  Dat noem ik nogmaals omdat ik dat als verbeterpuntje zie. Geef het een doel en een richting en je geeft mensen duidelijkheid ipv hen in het duister te laten tasten.

  Ik heb hier nog voor de bui lekkere bio-frieten geproefd en een toffe snack van de caravan van de familie Van der Peet. En zelfs een wc-wagen ontbrak niet. Het heeft de uitstraling dat het groots opgezet is en dat doet vertrouwenwekkend aan. Nu nog even invullen wat je nu eigenlijk wilt met dit event zodat het boven het niveau gedoe uitstijgt en klaar ben je. Op naar volgend jaar.
  rj

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *