Het effect van inflatie op kerstpakketten*

Je kunt er niet omheen: de inflatie en personeelstekorten hebben effect op iedereen. Zowel bedrijven als de gewone burger krijgen te maken met hoge kosten en overlast door het tekort aan personeel in diverse sectoren. Ook de kerstpakketten-leveranciers hebben hier in september al mee te maken. Daarom vroegen wij medewerkers van een aantal kerstpakketten aanbieders hoe zij omgaan met de economische onzekerheid. 

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising

Economische onzekerheid en personeelstekorten

Iedereen heeft te maken met de stijgende kosten. Door het gastekort wordt gas duurder, de energieprijzen stijgen en de benzineprijzen zijn torenhoog. De stijging van deze prijzen leidt weer tot duurdere producten. De benzinekosten maken immers het vervoer van producten prijziger en de kosten voor energie verhogen ook de kosten voor het produceren van producten. Al met al is dus haast alles duurder geworden. 

Niet alleen de consument, maar ook bedrijven leven in een tijd van economische onzekerheid. Om nog maar te zwijgen over de personeelstekorten. In haast alle sectoren is er een grote schaarste aan personeel, wat zorgt voor vertragingen en soms zelfs een gebrek aan producten of diensten.

Het effect op kerstpakketten

Ook de kerstpakkettengroothandels merken nu al de gevolgen van de personeelstekorten en hogere productprijzen. Het lijkt misschien nog vroeg, maar de kerstpakketten worden nu al besteld. Carlijn van Kerstpakkettentip vertelde onze journalist dat zij nu al voor grote uitdagingen staat. “Het duurt natuurlijk nog even voordat we de kerstpakketten moeten gaan verzenden. Maar door de personeelstekorten bij inpakcentrales en in het transport gaat het alsnog een race tegen de klok worden om alle pakketten op tijd te leveren.”

Ook Lukas van Kerstpakketten pro vertelde ons over de problemen waar hij tegenaan loopt. “De producten voor de kerstpakketten zijn een stuk duurder geworden. En als de benzineprijzen voor de kerst niet dalen, zal ook de verzending meer kosten. Daardoor moeten wij onze klanten helaas mededelen dat het kerstpakket veel prijziger is dan vorig jaar.”

De klanten van de kerstpakkettenleveranciers zullen dus ook merken dat de kerstpakketten een stuk duurder zijn geworden. Bovendien zou het door de personeelstekorten goed kunnen dat de kerstpakketten niet op tijd op kantoor zullen aankomen. De situatie van nu heeft dus een grote impact op de kerstpakketten die in december uitgedeeld zullen worden. 

Tips voor het perfecte kerstpakket vinden

Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die werkgevers kunnen doen om toch het perfecte kerstpakket te vinden en op tijd te ontvangen. De medewerkers die wij spraken, gaven een aantal tips voor werkgevers om alles in juiste banen te leiden. 

Tip 1: Bestel op tijd. Het lijkt nog ver weg, maar vooral dit jaar is het belangrijk dat werkgevers niet te lang wachten met het bestellen van kerstpakketten. Carlijn van Kerstpakkettentip vertelt ons dat de eerste bestellingen al in augustus binnenkwamen. Zij raadt haar klanten aan om niet tot oktober te wachten met het bestellen.

Tip 2: Houd rekening met de hogere kosten. Door de huidige situatie gaan de kerstpakketten helaas duurder worden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en eventueel het budget voor de kerstviering te verhogen. Zo ben je als bedrijf goed voorbereid en kun je je personeel alsnog verrassen met een goedgevuld kerstpakket.

Tip 3: Bestel toch een kerstpakket. Door de uitdagingen omtrent kerstpakketten en de financiële problemen waar veel bedrijven mee te kampen hebben, lijkt het misschien een goed idee om het kerstpakket een jaartje over te slaan. Maar het kerstpakket is voor veel werknemers in Nederland erg belangrijk. Vooral in deze onzekere tijd is het waardevol voor de sfeer op de werkvloer om het personeel te bedanken voor hun harde werk in een tijd van personeelstekorten en om de werknemers een hart onder de riem te steken. 

Tip 4: Wees creatief. Niet elk bedrijf zal dit jaar een hoog budget hebben voor de duurdere kerstpakketten. Daarom adviseert Margaretha van Kerstpakketonline om originele kerstpakketten te geven. Met elk budget kun je jouw personeel met kerst in het zonnetje zetten. Voeg bijvoorbeeld een persoonlijk kerstkaartje toe om een klein geschenkje aan te kleden of laat je werknemers weten hoeveel je hun harde werk en inzet waardeert met een videoboodschap. Zo bezorg je jouw werknemers toch een mooie kerst.

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.

Deel dit artikel: