Hoe dan?

Als je vanaf de Vincent van Goghweg de Westzijde in loopt, dan heb je een probleem. Een vrij gevaarlijk probleem: je wordt gedwongen de rijweg op te stappen. 

Of om te keren… dat kan natuurlijk ook.

De foto werd gemaakt door Peter Henkes:

Peter Henkes 

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Henk Brunt

    Als je goed kijkt en de borden letterlijk neemt mag je als voetganger helemaal de Westzijde niet in, borden betekenen immers verboden voor voetgangers.

  • Bert Versteeg

    Marcel, ook dat is fout. Jan vn Speijk was een commandant van een kannonneerboot die op 5 februari 1831 tijdens de Belgische Opstand zijn schip liet ontploffen.
    Karel Doorman was een schout bij nacht en commandant van een geallieerd eskader tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Slag op de Javazee in 1942 kreeg hij opdracht een sterker Japans eskader aan te vallen waar bij hij de historische woorden “ik val aan, volg mij” zou hebben geroepen. De slag vond plaats op 27 februari 1942. Tijdens de slag werden het vlaggeschip van Doorman, de kruiser Hr Ms De Ruyter, de lichte kruiser Hr Ms Java en torpedobootjager Hr Ms Kortenaer tot zinken gebracht waarbij Doorman en 900 anderen om het leven kwamen.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *