Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising

Als je net op jezelf gaat wonen is de kans groot dat je woning kleiner is dan je gewend bent. Bij je ouders zal je vast wat meer ruimte hebben, maar iedereen begint klein en daarom is het handig om te weten hoe je een klein huis het beste inricht. In dit artikel vind je een aantal tips voor het inrichten van een klein huis. 

Gebruik lichte kleuren in huis

Een klein huis hoeft niet nog kleiner te worden. Daarom is het gebruik van lichte kleuren enorm belangrijk in kleine huizen. Het gebruik van donkere kleuren in huizen zorgt er namelijk voor dat het huis kleiner lijkt. Daarom wordt er sterk aangeraden om lichte kleuren te gebruiken in kleine huizen. Voornamelijk voor de vloer en de muren. 

Ga slim om met meubels

Wanneer je je huis gaat inrichten moet je slim omgaan met je meubels. Heb je bijvoorbeeld een loze hoek naast je televisie? Kies er dan voor om een tv hoekmeubel aan te schaffen om ruimte te besparen. Hierdoor is de plek waar de televisie eerst stond vrij en ziet je huis er weer ruimer uit. Ook een kleine salontafel zal beter passen in een klein huis dan een grote salontafel. Dit betekent echter niet dat alles in huis klein moet zijn! Het is juist slim om in een klein huis een aantal grote meubelstukken te zetten. De vuistregel hiervoor is om je huis in te richten met één groot meubelstuk per kamer. Dit grote meubelstuk zal in bijna alle gevallen de bank of het bed zijn. Door niet weg te schrikken van grote meubelstukken zal de ruimte groter lijken, omdat het grote meubelstuk erin past! Let wel op dat het meubelstuk wel echt past in je huis. Meet daarom je huis goed op!

Creëer illusies

Een ander belangrijk aspect van kleine huizen is dat je goed moet omgaan met illusies. Deze illusies kan je zelf creëren of die zijn er juist al! Heb je een klein huis maar is heeft je kleine huis een hoog plafond? Maak hier dan gebruik van door hoge kasten en lange gordijnen aan te schaffen. Zo zal het huis groter lijken. Ook met de meubels kan er een illusie gecreëerd worden. Dit wordt veelal gedaan door meubels aan te schaffen die hoog op de poten staan. Doordat het mogelijk is om onder de meubels te kijken creëer je de illusie dat de ruimte groot is.

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.