Zijn je wanden toe aan een opknapbeurt, dan levert ‘stucen’ intypen in Google je zeker een lijstje met bedrijven die aan jouw wensen kunnen voldoen. Maar hoe weet je of ze echt aan je wensen voldoen? Hoe weet je of het wel de juiste vakman is voor jouw klus?

Door Twenty Four Webvertising

Wist je bijvoorbeeld dat het woord ‘stucen’ eigenlijk helemaal niet met een ‘c’ geschreven hoort te worden maar met een ‘k’? Gek genoeg wordt ‘stucen’ als zoekterm vaker gebruikt dan de juiste spelling. Niet interessant? Toch wel, want niet alleen in de spelling van het woord gaat veel fout, ook met het kiezen van de juiste vakman gaan veel mensen de mist in.

Taal en de stukadoor

Denk je dat het belangrijker is dat de stukadoor alle weet van stucwerk, dan heb je maar deels gelijk. Goede communicatie is minstens zo belangrijk. Dat zit uiteraard niet in die ene letter maar wel in het elkaar begrijpen en verstaan. Want wist je dat er veel klusbedrijven zijn die hun werk weer doorgeven. Nu is er op zich niets mis met een andere zzp’er inhuren maar vaak blijken deze inhuurkrachten niet jouw taal te spreken. Vooral op werkspot en dergelijke sites komt dit fenomeen steeds vaker voor. En het niet kunnen uitleggen wat jij wil, dat kan dus zeker tot een heel ander eindresultaat leiden.

Klussen die je niet zelf doet, zijn klussen waar je meestal weinig of geen verstand van hebt maar waar je wel graag een top resultaat wil. Een plaatjes dat je in je hoofd hebt, zo moet het worden. Hoe dat bereikt wordt, dat wil je overleggen. Moet dat met stuken, renovliesbehang, latex spuiten, dunpleister of misschien heb je wel een vorm van beton ciré gezien. Welke vragen je hebt, is niet belangrijk. Wel dat je een goed en duidelijk antwoord krijgt. En dat de stukadoor jouw wensen begrijpt. En dat kan alleen als je dezelfde taal spreekt. Want ook met bijvoorbeeld gebrekkig Engels is communiceren over technieken erg lastig.

Een stukadoorsbedrijf kiezen

Alleen kiezen op basis van prijs is vaak niet verstandig. Vragen of degene die bij jou in huis komt, jouw taal spreekt, is een goed begin. Maar je kunt nog meer doen. Kies een stukadoor uit jouw omgeving zodat jouw stukadoor Amsterdam en omgeving kent. Dan weten ze namelijk wat voor materialen er in je huis gebruikt zijn, wat voor problemen er in bepaalde wijken spelen en hoe ze daar op in kunnen spelen. Want stukadoren is meer dan een laagje op een wand aanbrengen. Vraag gerust ook referenties op. Of wijken waar de stukadoor gewerkt heeft. Zo weet je of je met een goed bedrijf te maken krijgt. En kies je toch voor een éénpitter, vraag dan ook wat er gebeurt mocht hij onverhoopt uitvallen. Want vaak is het stukadoren een onderdeel van jouw plan. Of dat nu om nieuwbouw gaat, een verbouwing of het opknappen van één of meerdere kamers. Als het maanden langer duurt, is dat op zijn minst gezegd ‘niet zo fijn’.

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.