Hoe maak je je eigen tas?

Iedere dame heeft wel een leuke tas op haar wensenlijstje staan. Maar vaak zijn die dan wel aan de prijs dus daar moet dan voor gespaard worden. Wat doe je dan tot die tijd? Je hebt toch een tas nodig. Het is dan erg leuk om je eigen tas te ontwerpen. Hoe leuk is dat? In deze blog kan je meer lezen over hoe je zelf een leuke tas kan maken.

Door Twenty Four Webvertising

Hoe kies je het juiste patroon

Voordat je kan beginnen met het maken is het verstandig dat je eerst voor jezelf een aantal dingen voorbereid hebt. Heb je al een patroon in gedachten? Zo ja, welk patroon is dat dan en wat voor materialen heb je dan allemaal nodig om die tas te gaan maken. Damestassen zijn tassen die het makkelijkst te maken zijn. Die heb je in allemaal verschillende soorten en maten. Hierover kan je veel vinden op het internet.

Welke stoffen heb je nodig?

Wanneer je duidelijk hebt welk patroon je gaat gebruiken is het goed om te kijken naar de soort stof. Laten we als voorbeeld eens gaan kijken wat je nog hebt als je een boodschappentas zou willen maken. Voor een boodschappentas is het verstandig om een stevig stofje te nemen omdat boodschappen nog wel eens zwaar zouden kunnen zijn.

Voor het maken van een boodschappentas is een lekker stukje katoen een prima stof. Maar als je voor een echt stevige tas wil gaan dan is het aan te raden om imitatie leer te gebruiken. 

Verstevigen van de bodem

Voor een boodschappentas is het aan te raden om de bodem van de tas nog extra verstevigen. Dit kan je doen door zelf een bodem te vlechten. Denk dan aan een strandtas. Dat is vaak ook een gevlochten tas. 

Het kiezen van de handgrepen

Aan een tas moeten ook handgrepen komen. Voor een boodschappentas is het handig om langere handgrepen te nemen. Op deze manier kan je hem ook gebruiken als een van je schoudertassen. Hierdoor zijn de boodschappen makkelijker te dragen. Maar ook langs je lichaam dragen zou een hele goed optie kunnen zijn. Je kan dan zelf kiezen welke manier voor jou de beste is.

Het is erg belangrijk om goede handgrepen aan een tas te hebben zitten. Rode strepen en striemen in je nek of aan je handen zijn natuurlijk voor niemand prettig. Je kan tegenwoordig op internet al heel veel losse handvaten kopen die je dan zo aan je tas vast kan maken. Gemak dient de mens. En op die manier kan je de zelfgemaakte tas gemakkelijk aanpassen aan je eigen wensen.

De sluiting en de finishing touch

Een goede sluiting is ook in het geheel niet onbelangrijk. De meest gekozen optie is de rits. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een gesp of een kliksluiting. Wanneer je de juiste sluiting voor je tas gevonden hebt kan je de tas afmaken met een stukje van jezelf. Dit kan je doen met strassteentjes of je kan met textielverf je tas beschilderen. Zo zijn er heel veel mogelijkheden om je tas helemaal te maken zoals jij hem zelf hebben wil.

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.

Deel dit artikel: