Hondenuitrenpark Wormerveer geen voetgangersgebied meer 

Het losmaken van de riem van je hond voelt niet erg veilig meer in het uitrengebiedje in het Noordsterpark in Wormerveer. 

Sinds kort weten wielrenners en (brom)fietsers de route door het parkje te vinden. En zelfs automobilisten rijden er rond: het rood/witte paaltje zit los, en vooral vissers maken daar dankbaar gebruik van.

Voorheen gebeurde dat ook een enkele keer, maar dan konden de hondenbaasjes wijzen op het verkeersbord dat vertelde dat het hier om voetgangersgebied gaat. Dat kan nu niet meer want dat bord is weg.

Waar het bord heen is mag Joost weten en welke beslissing er aan het weghalen ervan ten grondslag ligt? We hebben het gevraagd aan de gemeente en melden het zodra we het horen. 

Deel dit artikel:

27 reacties

 • Pieter Heine

  Noordsterpark, beter bekend als Bruinesterpark. Een verschrikkelijk goor met drollen overladen park waar je niet normaal meer kunt rondlopen zonder continue naar de grond te kijken. Een mijnenveld van drollen. Leuk dat er een stukje ter recreatie en spel is, waar honden dus nog niet mogen loslopen, maar als je kinderen onder de poep er vandaan komen, ben je er wel klaar mee.

  • Edward Bergevoet

   Op de paden komt het voor, maar echt niet vaak, idd op de veldjes wel wat vaker. Er lopen alleen ze goed als zelden mensen zonder hond. Hooguit met heel mooi weer. Het is ook één van de heel weinige plekken waar je hond nog los mag & ook los kan. Als je het zo erg vind die honden, loop dan lekker ergens anders in Wormerveer 99,9 % van Wormerveer mag je hond niet los tenslotte.

   • R Tolenaars

    Ergens anders lopen kan idd maar het opruimen van de stront van je hond kan oh nee sorry MOET ook

   • Pieter Heine

    Het is nogal een kip ei verhaal. Als het volgeruft ligt met drollen, komen er ook geen mensen zonder hond of kind.
    Het is meer dat er een prachtig enorm groot park is om de hoek van de deur ligt, je hoopt voor je kinderen er wat te doen is, maar deze dan voor 80% geclaimed wordt door hondenbezitters, terwijl voor het vrij uitlopen ook het laatste deel enkel voldoende was geweest, het stuk waar ook de rioolbuizen onder de heuvel liggen. Iets wat een kind voor speeltoestel aanziet, maar ik mijn dochter vervolgens onder de bruine derrie uit die pijpen kan sleuren. Echt te goor voor woorden.

    Het park is groot genoeg voor beide maar honden bezitters hebben er letterlijk vooralsnog …. aan

    • Porta Morale

     Heb hebt helemaal gelijk ..Honden worden al eerder losgelaten ..begin al buiten het park . Te beroerd om met je hond een stuk te lopen en je shit op te ruimen ..En dan janken dat je hond aangevallen word door een andere niet goed uitgelaten hond die liever nog wat verder loopt ..niet alle honden vinden het samen zijn leuk !! Of het uren lange gekwek van hun baasje ..je ziet ze al liggen en verveeld kijken ..

    • Henk Slemmer

     Jammer dat je al na 2x een oordeel velt. Kort door de bocht heet dat. Ik kan me niet voorstellen dat op de staptegels hondendrollen liggen. Het gebied bij de staptegels is overigens een pracht voorbeeld van het falende onderhoud in dit park. Er is ooit, door een kunstenaar (?), een soort hut geplaatst. Is nu onherkenbaar!
     De rioolbuizen achter in het park zijn momenteel voor mens en dier onbereikbaar door de, overig prachtige, onkruidbegroeing en het lijkt mij een verzinsel dat een hond hier zijn behoefte doet. Ook een hond vindt enige mate van comfort prettig. Deze buizen zijn overigens niet neergelegd om kinderen maar honden doorheen te laten. Logisch ook in een hondenlosloopgebied! Een kind zal dit misschien niet inzien, maar een begeleidend ouder zou beter moeten weten, want bij de hekken aan de ingang van het losloopgebied staan borden waaruit men kan opmaken dat het hier om een losloopgebied gaat.Het is niet echt slim om je kinderen op een hondenuitlaatplaats te laten spelen. Hiervoor heeft de mens speelplaatsen, met schommels e.d. bedacht. Of is het meer een kwestie van willen claimen?

     • Pieter Heine

      Nee hoor dat verder niet. Ik ben zelf ook hondeneigenaar geweest en vind over het algemeen honden altijd erg leuk en lief. Beter dan menige kat die willekeurig notabene in je eigen voor of achtertuin ruft en begraaft. Ben je onkruid aan het wieden, zit je met je klavieren in katteeten van gisteren.

      Ik ben er niet aan voorbij gegaan destijds dat de buizen in een hondenlosloopgebied liggen. Het is enkel dat een uitren-gebied blijkbaar ook wordt gebombardeerd als “ruft maar een eind heen” – gebied. En tja na 2 keer dit te hebben meegemaakt zie ik het zelf niet zitten om ook maar enigzins te denken dat ik daar ga recreëren.
      Overigens een speelplaats kan ook gewoon zonder speeltoestellen zijn. Onze kinderen geven wel de voorkeur hieraan dus ook om die reden is het bezoeken van het park niet meer nodig.

      Desalniettemin is het park groot genoeg om alles te laten leven en te laten leven enkel is dit niet het geval vanuit de ander hun perspectief in een normaal gebied normaal te kunnen recreëren.

      Het circuit van Zandvoort ligt in Zandvoort, maar dat betekent niet dat je heel Zandvoort als circuit hoef te beschouwen

   • Gerrit Mathijsen.

    ik zal het helemaal niet erg vinden als ze overal aangelijnd moeten zijn.

  • Hondenbelasting gaat weg, strenger handhaven mag zeker, ook met camera toezicht of burgerboetes . Boetes nu:
   € 95 voor het niet aangelijnd hebben van uw hond.
   € 95 voor het niet bij u hebben van een opruimmiddel.
   € 140 voor het los laten lopen van uw hond op speelplekken voor kinderen en op plekken die burgemeester en wethouders hebben aangewezen als verboden voor honden.
   € 140 voor het niet opruimen van de poep van uw hond

   • Zullen we dan ook even een boete bedenken voor al die paardenstront die overal ligt…
    Want daar hoor je niemand over.

   • Gre Luttik

    WOW, ga ik het nog beleven dat de hondenbelasting weg gaat?
    Mijn hond loopt trouwens altijd los terug naar huis. Ik loop met een stok en hij wil stand de pede naar huis voor de koek ( ik voor de koffie).
    Hondenbelasting is eigenlijk wegenbelasting die werd geheven aan handelaars met hondekarren. De heren en dames met hun paarden hoefden niets te betalen.
    Vandaar dus.
    Ooit heb ik de ruiter en fietser gedwongen af te stappen en de stront die het paard voor de steeg had gedeponeerd te ruimen met een schep van mij en een plastic zak. Onder protest. Ze hebben me nooit meer aangekeken.
    En ik heb echt geen hekel aan paarden. Ze zijn lief en intelligent en net als honden de oudste vrienden van de mens, al zeker 50.000 jaar……..

 • Caroline Boone

  Ik vermoed dat het bord weg is om zelfde reden dat bij het Volkspark (na verzoek omdat daar scooterrijders met 30/40km pu doorheen racen) geen voetgangersbord geplaatst wordt: Élk park is standaard voetgangersgebied en daarom ook standaard verboden voor fietsers en bromfietsers/scooterrijders.
  Mooie reden blijkbaar voor de Gemeente om op te bezuinigen… Maar zie net als in het Volkspark, Burgemeester Veld Park, Noordster Park, enz het resultaat! :'(

 • Anna vredenburg

  Het noordsterpark in Wormerveer:
  Enkel jaren geleden is er getracht dit park grondig aan te pakken . Dat is helaas voor de helft gebeurt !
  Waardoor het water op sommige plekken vrij spel heeft met alle gevolgen van dien ! Het onderhoud is hier minimaal
  Net als het toezicht op dit park .
  De visser rijden met auto’s en busjes het park in zij kamperen hier soms meerdere dagen
  Etensresten blikjes en andere troep
  Wordt in de bosjes achter gelaten .
  Net als hun behoefte !!
  Het is dus niet alleen een honden. Probleem !zo als eerder wordt beweerd
  Maar in zijn totaliteit is dit park
  Een vrijplaats waar blijkbaar alles kan
  En niets moet ! Jammer is dit
  De plannen van de gemeente Zaanstad voor park
  Waren zo mooi ! Daar is weinig van terecht gekomen ,!!

 • Henk Slemmer

  Iedere dag laat ik, door weer en wind, mijn hond uit in het Noordsterpark. En iedere dag genieten wij hier samen van en met mij vele andere hondenbezitters. Meestal loop ik over de grasvelden en ik heb, in de bijna 14 jaar dat ik hier rond loop, nog nooit in de stront gestaan. Maar perceptie is voor bepaalde mensen een dingetje. Het overige deel van het park wordt, op vissers na, eigenlijk nooit gebruikt. Waarschijnlijk ook niet door de heer P. Heine, want hij moet me toch eens uitleggen welk stukje bestemd is voor recreatie en spel? Ik zou het zo niet kunnen aanwijzen. Alles is overwoekerd!
  Soms erger ik me aan mensen die met hun fiets, scooter of auto vinden dat ze ook toegang tot het park hebben. Vaak is een vriendelijke uitleg genoeg, soms ook niet. Er staat dan wel geen bord meer, maar de huisregels staan duidelijk vermeld in de kast bij de ingang.
  Gelukkig ruimt het gros van de hondenbezitter de uitwerpselen van hun hond op, ook als dit soms bijna niet te doen is door de overweldigende hoeveelheid onkruid!
  Het Noordsterpark is ook voorzien van diverse, misschien wat te weinig, afvalbakken. Het zou de betreffende gemeentelijke instanties sieren als deze wat vaker geleegd worden. Een openbaar toilet zou, gezien de constante hoeveelheid vissers (ook een vorm van refreatie), maar ook voor andere bezoekers van het park een welkom iets zijn. Kansloos natuurlijk, want ook hieraan zou dan onderhoud/schoonmaak gedaan moeten worden en daar is de Gemeente Zaanstad, in ieder geval in het Noordelijke deel, wars van!
  Tip voor de vissers: Neem mee terug wat je hebt meegenomen. Dan zijn de bakken ook niet zo vol.

  p.s.

  Gemeente Zaanstad kijk ook eens in de “zandbak” bij de brug. Hierin ligt al maanden afval van niet hondenbezitters!

  • Pieter Heine

   Er zijn stapstenen in het water gelegd vooraan in het park en rioolbuizen achter in het park. Leuk voor kinderen om doorheen te kruipen. Maar met je vingers in de kak graaien vind niemand leuk. Ik moet zeggen, ik ben er al een jaar niet meer geweest gezien ik er niet meer kom. 2x stoten aan dezelfde steen was genoeg. Ik ga er niet voor mn lol een kleedje neerleggen om uitdampende bolussen in te ademen of doorheen te stampen. Kinderen kijken nu eenmaal niet bij elke stap die ze zetten waar ze in staan. Bovendien zou dat ook niet moeten.

   Desalniettemin is het het park in de buurt met de meeste potentie. Ook de potentie om er wat moois van te maken voor iedereen. jong, oud, schaatsers ( schaatsbaan ), hondenbezitters en niet hondenbezitters.

   • Henk Slemmer

    Jammer dat je al na 2x een oordeel velt. Kort door de bocht heet dat. Ik kan me niet voorstellen dat op de staptegels hondendrollen liggen. Het gebied bij de staptegels is overigens een pracht voorbeeld van het falende onderhoud in dit park. Er is ooit, door een kunstenaar (?), een soort hut geplaatst. Is nu onherkenbaar!
    De rioolbuizen achter in het park zijn momenteel voor mens en dier onbereikbaar door de, overig prachtige, onkruidbegroeing. Deze buizen zijn overigens niet neergelegd om kinderen maar honden doorheen te laten. Logisch ook in een hondenlosloopgebied! Het is overigens helemaal niet echt slim om je kinderen in een hondenuitlaatplaats te laten spelen. Hiervoor heeft de mens speelplaatsen, met schommels e.d. bedacht.

  • Sandra Donk

   Ik ben het helemaal met je eens. Een aantal jaren geleden is ons honden losloop gebied gehalveerd. Verder is er weinig plek in Wormerveer (ja een door de buurt zelf aangelegd poep veldje langs het spoor) de meeste mensen ruimen zeker op! Maar afval door andere recreanten ligt door het park wat mijn buurvrouw en ik vaak opruimen.

   Jammer dat onze lieve hondjes altijd als overlast wordt gezien. (Katten schijten overal )
   Echt de meerderheid van honden bezitters willen het schoon houden en een mooi park houden.

 • Henk Visser

  Zo’n 4 jaar geleden ben ik voor het laatst in het Noordsterpark geweest. Met honden.
  Een heel verschil met de jaren ervoor toen het nog onbestemd gebied was en motorcrossers hun spring stunten over de heuvels demonstreerden.
  Een prachtig stuk wandelgebied voor mensen met honden. Zeldzaam in heel Zaanstad.
  Zoals Michael Kat in zijn reactie al aangeeft, de boetes voor hondenbezitters liegen er niet om. Daarom is een vrijplaats voor honden in onze gemeente zó noodzakelijk.
  Wanneer ook dit stukje exclusieve recreatie wordt ondermijnd en aan de regulering (lees: handhaving) van de gemeente ontsnapt, volgt het dezelfde vaarroute als de anarchistische jeugd in speedbootjes die de Zaanse binnenwateren terroriseren.
  Het verwijderen van een ‘verkeersbord’ bij de ingang (en ik ben heel benieuwd naar de motivatie van Zaanstad om dit te doen) doet toch ernstig twijfelen aan het naar behoren functioneren van het gemeentelijk bestuurlijk apparaat.
  Geef honden hun eigen exclusieve plekje in Zaanstad Noord. Ongestoord door fietsers, brommers en zeikers over poep. Ga ergens anders heen. Gun ons ons minuscule plekje
  ongestoord te genieten van de levensvreugde die onze honden ons bieden.
  Daar zou ieder mens wat van kunnen leren,

 • Mari de Boer

  En geen hond die controleert…..
  Langs de Gouw is ook zo een losloopgebied. Vlak bij een basis school. Ik gun het iedere hond om lekker te rennen maar baken een stuk met hekken af.
  Kinderen en loslopende honden is geen gunstge combinatie.

 • Ben Andersen

  Nederland, regeltjesland. Overal regeltjes aan hangen en vervolgens niet handhaven en daar ligt het probleem. Alleen de mensen met goed fatsoen houden zich eraan en de rest heeft er blijkbaar …. aan en worden er zelden voor aangepakt

 • Nico Smit

  We gaan het anders doen, einde hondenbelasting, einde losloop gebied voor honden.
  Als je toch zo graag een losloop gebied wilt hebben, ga dan met je hondenvrienden een vereniging oprichten, om een gebied te huren of te kopen.
  Hek er om heen en niemand loopt daar buiten in de stront.
  Je kan daarbinnen net zoveel afvalbakken neerzetten, zoals je wilt.
  Als ik lees wat de boetes zijn, dan kan je iedere dag duizenden euro’s verdienen alleen al bij de Jagersplas.
  Ga eens kijken bij het grote glop ten zuiden van de Prins Bernhardbrug, hoeveel stront daar ligt, tussen de net nieuwe zitbanken, stelletje viezeriken.

  • Henk Slemmer

   Hier kunnen veel antwoorden op gegeven worden. Er is er maar één gepast, maar die plaats ik hier niet!

  • Henk Visser

   Er was eens een mooi honden losloop gebied in Wormerveer.
   Waar mens en dier samen ongestoord konden verpozen.
   Waar elke hond zorgeloos zijn behoefte kon lozen.
   Maar blijkbaar neemt de gemeente het niet zo nauw met beheer.

   Een exclusief park, betaald d.m.v. belastinggeld.
   Dus geen noodzaak om te huren of kopen.
   Waar vervolgens óók geen handhaving is. Gesnopen?
   Wij honden willen onze eigen hondenbelt.

   We gaan het anders doen. Een losloop gebied voor asocialen.
   Geheel van steen en beton.
   Een park vol blik, plastic en glas op hun eigen asfalt gazon.
   En daar mogen ze zelf voor betalen.

   Hek erom heen. Zodat daarbuiten niemand in hun troep loopt.
   Want dat lopen we in den lande al teveel.
   In een milieu verwoestend toneel.
   Waarin iedereen in een onbetaalbare schadepost wordt gedoopt.

   Néé, mijn drol is met een week biologisch afgebroken.
   Terwijl het opruimen van uw welvaart afval miljarden kost.
   Weet u al hoe u deze belasting aflost?
   En daarmee heb ik als hond mijn pleidooi uitgesproken.

 • Nico Smit

  Geachte heer Visser, alle parken zijn d.m.v. belastinggeld (in de jaren 30 van de vorige eeuw als werkgelegenheid) aangelegd als parken en niet als losloopgebied van honden.
  Niemand heeft het over bebouwing, u bent er 4 jaar voor het laatst geweest.
  Snelwegen, tunnels, ziekenhuizen, vliegvelden etc. etc. zijn ook aangelegd met belastinggeld, dus de honden daar lekker laten lopen ??

 • Dolf Heijmans

  Maakt hondenbezitters niet uit,heel Wormerveer Zuid ligt vol met hondenpoep!!!! 🤮🤮🤮🤮🤮

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *