Hondenrassen

Zoals de meeste hondenliefhebbers wel weten zijn er een enorme hoeveelheid hondenrassen. Door de informatie die er beschikbaar is over de diverse hondenrassen weten baasjes bijna precies wat ze van een hond kunnen verwachten. Qua gedrag en hoe ze er uit komen te zien! Maar, let op, het is niet altijd het geval. Er zijn uitzonderingen, het is dus geen absolute garantie dat je bij het aanschaffen van een bepaald hondenras precies weet wat er later gaat gebeuren.

Onder verschillende hondenrassen is er een enorme berg variëteit te constateren. Dan hebben we het over de manier waarop een hond bepaalde handelingen uitvoert en de reactie op de situaties die rondom de hond ontstaan. Die verschillen ontstaan in de opvoeding van het dier. Hoe werd de hond als kleine puppy behandeld? Heeft de hond meegedaan aan een puppy training? En was het wel een goede puppy training? Welke manieren zijn de hond bijgebracht in de periode dat het beestje bij het baasje thuis bivakkeerde? Al deze vraagstukken spelen mee in het feit welke kant uw hond qua gedrag op gaat bij het ouder worden. Net als een mens is ook een hond uniek, heeft hij/zij bepaalde voorkeuren én ten slotte een bloed eigen persoonlijkheid. Als u de laatste zaken bij uw hond accepteert, en al vroeg in het bestaan inzet op het volgen van puppycursus en de juiste opvoeding, zult u zonder twijfel een fantastisch bestaan tegemoet gaan.

Van alle hondenrassen zijn er wel een aantal hondenrassen die onder Nederlanders ontzettend populair zijn. Recente onderzoeken wijzen uit dat Labrador Retrievers, Beagles, Boxers en Poedels onder jeugdige Nederlanders toch wel de parels der hondenrassen zijn. Mensen die in een exotisch continent zijn opgegroeid lopen doorgaans weg met honden die van een exotisch ras zijn. U moet dan denken aan hondenrassen zoals de Xoloitzcuintli, Schipperke, de Grote Pyreneeën of de Tibetaanse Mastiff.

De wat oudere hondenliefhebbers zijn vaak verkikkerd op schoothondjes. Voorbeelden van schoothondjes (rassen) zijn bijvoorbeeld de Shih Tzu, Affenpinscher, Maltezer en Mopshond.
De sportievelingen onder ons gaan graag voor een sportieve rond. Deze baasjes vinden het bijvoorbeeld heerlijk om een stuk met hun hond te gaan rennen! Er zijn diverse hondenrassen die geen genoeg kunnen krijgen van bewegen. U moet dan denken aan hondenrassen zoals de Husky, Australian Cattle Dog, Collie en niet te vergeten de English Springer Spaniel.

Zoals u zult begrijpen zijn we bij 123tinki.com verzot op honden. Onlangs bekeken we op kantoor welke hondenrassen bij onze collega’s populair zijn. Dat was erg leuk om te doen. Bij ons op kantoor waren het op de eerste plaats vooral de herdershonden en veedrijvers die erg populair zijn! Naar voren kwam ook dat we gek zijn op de zogenoemde stamboomhonden. Voor de mensen die deze hondenrassen niet kennen zullen we dit even kort toelichten. Een stamboomhond is een hond met een officiële stamboom. Een stamboom is een officieel document met daarop informatie over de voorouders van de hond. Zodoende weet je wie de ouders zijn, en de opa’s en oma’s. Maar belangrijker nog je weet gelijk welke eigenschappen je kunt verwachten! Deze krijgt hij namelijk van eerdere generaties overgedragen!

Partnerproductie via 24Webvertising

Deel dit artikel: