Huh? 120 km per uur?

De foto werd gemaakt door Valentijn Sessink rond 10:30 uur langs de A7 bij het Oostzanerveld.

Wij zijn geen verkeerskundige, maar was het niet zo dat vanaf maart dit jaar tussen 6.00 uur en 19:00 uur op snelwegen nog maar 100 km per uur mag worden gereden? Of hebben we de memo gemist?

De maatregel om de maximum snelheid omlaag te brengen werd genomen om de stikstofcrisis het hoofd te bieden (dat het daarnaast zuiniger en veiliger rijdt is een prettige bijzaak).

Waarom langs dit prachtige natuurgebied het gaspedaal plots weer dieper mag worden ingedrukt weten we niet, misschien besteden we er vandaag nog een telefoontje aan.

Deel dit artikel:

5 reacties op Huh? 120 km per uur?

 1. Bart Ligtvoet schreef:

  Zaterdagmorgen stonden de snelheidsborden richting Purmerend inderdaad op 120 km/uur. Het was voor mij heel aantrekkelijk om het gas van mijn motorfiets even open te draaien. Maar nee, negen van de tien autobestuurders bleven keurig rond de 100 rijden. Deed ik ook. Niemand vertrouwde het echt. Om 12.00 uur stond alles weer op 100.

 2. Bart Prins schreef:

  Dat wij in Nederland 100 km/u zijn gaan rijden in plaats van 120/130 schijnt teniet gedaan te worden door één boer uit Ermelo…

  https://www.gelderlander.nl/arnhem/hoe-een-kalkoenboer-net-zoveel-stikstof-uitstoot-als-alle-automobilisten-besparen-op-de-snelweg~a37f5083/

 3. Rob Dekker (Westzaan) schreef:

  Bart Prins….door die boer kunnen we gelukkig één keer per jaar kalkoen eten. Dus rijd ik liever 100 km. snap je ? 🤔

 4. D Groot schreef:

  Dit is overigens al dagen zo. Is een klein stuk waar alle borden op 120 staan. Dus dan rijden we netjes 125 km/h 🥳

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.