Ilse Zaal, tot voor kort gedeputeerde voor D66 in Noord-Holland, verruilt de politiek voor de advocatuur. Ze gaat aan het werk bij advocatenkantoor DingemansVanderKind, gespecialiseerd in arbeidsrecht.

“En wat ga je nu doen? is de meest gestelde vraag sinds mijn periode als gedeputeerde erop zit”, schreef Zaal op Facebook.

Zaal zat vanaf 2015 in de Staten van Noord-Holland, in de afgelopen periode (2020-2023) was Zaal gedeputeerde voor economie, landbouw en bestuur.

Zaal was kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad in 2017 en 2021 (lijstduwer), steunfractielid. Ze was kandidaat namens D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 (73e).

Na het Zaanlands Lyceum studeerde Zaal (1982) aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze later universitair hoofddocent en opleidingsdirecteur arbeidsrecht werd. In 2014 promoveerde zij op het proefschrift over medezeggenschap. Van 2016 tot 2020 was zij raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Haag. Per 1 oktober begin ze bij DvdK.

De Orkaan publiceerde 12 artikelen waarin de naam ‘Ilse Zaal’ voorkomt.

Door Piet Bakker. Bronnen: Facebook, Instagram, LinkedIn Ilse Zaal. Linkedin DvdK, Wikipedia, eerdere artikelen op De Orkaan. Foto is van Instagram van Ilse Zaal.