Is een uitvaartverzekering écht nodig?

Er zijn er velen die zich dit afvragen, is een uitvaartverzekering daadwerkelijk nodig? Een uitvaart is zeker niet goedkoop, de kosten kunnen hoog oplopen. In het geval van een uitvaart moet er altijd een hoop worden geregeld. Je kunt hierbij denken aan vervoer, de kist, de volgauto(s), een graf, bloemen, koffietafels en ga zo maar door.
 
Het antwoord is ja!
Het antwoord of een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering nodig is, is vrij simpel. Ja, dat is nodig. Wanneer je zeker wilt zijn dat alle kosten gedekt zijn voor jouw overlijden dan moet een uitvaartverzekering worden afgesloten. Voor een uitvaartverzekering betaal je een premie, en zodra het ondenkbare dan gebeurt zijn alle kosten voor de uitvaart gedekt. Een uitvaartverzekering is in Nederland niet verplicht, maar toch is het ten zeerste aan te raden om dit wel te doen. 
 
Welke uitvaartverzekering moet ik hebben?
Dit is volledig afhankelijk van persoonlijke voorkeur. De twee meest voorkomende verzekeringen zijn kapitaal- en naturaverzekeringen.
In het geval van een kapitaalverzekering wordt er een verzekerd bedrag naar de nabestaanden uitgekeerd waarvan zij de uitvaart kunnen regelen. Dit zijn zij overigens niet verplicht. Soms kunnen er ook meningsverschillen zijn in wat het beste is. Overleg in dit geval de wensen dus goed met de nabestaanden.
In het geval van een naturaverzekering is de verzekeraar verantwoordelijk voor het regelen van de uitvaart. Hier worden van tevoren de wensen kenbaar gemaakt aan de verzekeraar en op deze manier wordt een polis opgesteld. Wanneer je dan komt te overlijden dan zal de verzekeraar ervoor zorgen dat de uitvaart zo goed mogelijk wordt geregeld.
Wanneer je nog een uitvaartverzekering af wilt sluiten dan kun je een kijkje nemen bij uitvaartverzekeringen van elkeuitvaartverzekeringenvergelijken.nl. Hier vind je gemakkelijk in een handomdraai het juiste aanbod voor jouw uitvaart.

Verschil tussen uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering
Het komt vaak voor de mensen een uitvaartverzekering verwarren met de overlijdensrisicoverzekering. Deze zijn echter allesbehalve hetzelfde. Een uitvaartverzekering zorgt voor een specifieke dekking van de uitvaart. Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld voor het dekken van kosten voor de nabestaanden wanneer je komt te overlijden. Hierbij kan worden gedacht aan de hypotheek die nog rest op de woning. Deze kan kosten dekken binnen een afgesproken termijn, zodat de nabestaanden gewoon in ieder geval in de woningen kunnen blijven wonen zonder problemen. Of zo kunnen bijvoorbeeld kosten die verbonden zijn aan de kinderen gewoon worden betaald zover dit nodig is. Dit maakt het leven voor de nabestaanden toch weer een stukje makkelijker.
Het is aan te bevelen in ieder geval een uitvaartverzekering af te sluiten, de rest van de kostendekking is vooral afhankelijk van financiële stabiliteit. Dit kun je doen wanneer je graag wilt dat alle kosten gedekt zijn wanneer dit nodig is.
 
Regel verzekeren zo snel mogelijk!
Velen hebben hier zo hun twijfels over, maar verzekeren gaat echt makkelijker wanneer je jonger bent, zeker verzekeringen die te maken hebben met overlijden. Het risico op overlijden is natuurlijk gezien kleiner wanneer je nog jonger bent. Dit neemt de verzekeraar in overweging, vaak is een verzekering ook goedkoper op jongere leeftijd. Dat bespaart geld op de lange termijn. Leeftijd speelt dus een grote rol. Op tijd alles regelen is dus zeker wel een must. Anders kom je later wellicht in de problemen met het afsluiten van de verzekeringen.

Dit is een bijdrage van Twenty Four Webvertising 

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Rob Vreeken

  Zeg Orkaan, overschrijden we hier de heilige grens tussen redactionele en commerciële bijdrage? Bij de krant zetten we daar in zo’n geval ‘(Advertentie)’ boven, maar hier zie ik dat nergens. Nou ja, verborgen in het woord ‘Webvertising’ onder het artikel. Niet meer doen, lijkt me.

 • Jaap J. Boot

  Vreemd hoor, ik zou hier toch tenminste ja tenzij verwachten.

 • De Orkaan

  Beste Rob
  Al ruim 7 jaar brengt De Orkaan (gratis en voor niets) dagelijks Zaans nieuws. Dat kon vroeger voor een paar tientjes, nu kost dat duizenden euro’s per jaar. Dat geld gaat niet naar de medewerkers maar is voor de eigen server (die 500.000 pageviews per maand moet verwerken), de bouw en onderhoud van de website, de mailserver en de nieuwsbrief (gratis voor lezers maar niet voor ons). Waar NHD jaarlijks € 450 van elke abonnee ontvangt, en RTV Zaanstreek en het Stadsblad resp. € 160.000 en ruim € 100.000 per jaar van de gemeente krijgen, moeten wij onze eigen financiële broek ophouden.

  Dat doen we door advertenties te verkopen, donaties te vragen en ‘branded content’ op te nemen. Daar staat keurig bij “een bijdrage van Twenty Four Webvertising”.

  Wij kregen deze week een Volkskrant (jouw werkgever) met 16 pagina’s betaalde ‘charitatieve bijlage’ in de bus. De uitgever van die krant verkoopt aan adverteerders “Branded content, een vorm van content marketing waarbij de commerciële boodschap op subtiele wijze is verwerkt en tussen redactionele artikelen”. Jij schrijft: “Bij de krant zetten we daar in zo’n geval ‘(Advertentie)’ boven.” Niet dus.

  Wij doen het allemaal minder subtiel via “een bijdrage van Twenty Four Webvertising”.

  O ja: doneren kan altijd: https://www.deorkaan.nl/doneer

  • Kan je d’r ook boven zetten, dat “een bijdrage van Twenty Four Webvertising”.

  • Wim van der Noort

   Nee Orkaan,

   We begrijpen heus wel dat jullie advertentie- inkomsten nodig hebben. Maar zo’n vage vermelding onderaan voldoet echt niet aan de richtlijnen van de Reclame Code Commissie. Betaalde content dient duidelijk bovenaan het artikel aangegeven worden.

 • Louis Dirksen

  Om over die walgelijke vliegreisadvertenties in de Volkskrant nog maar te zwijgen!
  Gelukkig wordt onder het enige vliegtuig in de Orkaan zelfs geen reisje naar Jisp aangeboden……..

 • Rob Vreeken

  Beste Orkaan,
  Daar ben ik het niet mee eens. Bij de krant (de VK is daar veel scherper in dan andere DPG-titels) zijn de commerciële dan wel charitatieve bijdragen qua presentatie en opmaak altijd duidelijk te onderscheiden, op de site zowel als op papier. Dat is bij jullie bericht over de uitvaartverzekering niet het geval, het staat gewoon in de nieuwsbalk, in de gebruikelijke presentatie voor nieuwsberichten. De mededeling ‘Twenty Four Webvertising’ onderin vind ik wel heel schimmig.
  Dat er kritiek mogelijk is op het beleid van DPG Media geloof ik graag. Maar zo’n jij-bak ontslaat jullie niet van jullie eigen verantwoordelijkheid voor een zuivere scheiding van redactie en commercie.
  Overigens was mijn ‘zetten we’ bedoeld als verleden tijd: those were the days. Tegenwoordig sta ik wat verder van de krant af, ook fysiek (in Istanbul). Beschouw het als een compliment dat ik ook daar De Orkaan dagelijks volg.

 • Dick Marinus Sr

  Er komt nog een tijd dat de VAR wordt ingelast voor commercials….

 • Wendy Kind

  Beste Orkaan, ik snap dat jullie (die alles gratis 24/7 in jullie eigen tijd doen, hulde hulde) advertentie-inkomsten nodig hebben. Maar misschien inderdaad: zet dat iets duidelijker bovenaan het artikel. Dat onderscheidt jullie eigen redactionele werk. En niemand hoeft te denken dat jullie zelf inene vanuit het niets iets schrijven over een uitvaartverzekering.
  Maar goed, ik neem aan dat jullie hier zelf al goed over hebben nagedacht…
  PS: donatie overgemaakt uiteraard

 • Bas Sommeijer

  Heb je een uitvaartverzekering nodig?
  Verzeker alleen wat je zelf niet kan betalen
  Het hangt dus af van het banksaldo van de overledene.
  En weet bij zo’n uitvaartverzekeringverzekering zit je vast aan vaste contracten bij de verzekering.
  Voorbeelden
  De crematie is in Alkmaar met dat crematorium hebben ze een contract. Wil je in Zaandam? Dan bijbetalen.
  Dit kaartje is gratis, het kaartje wat jij wil moet je voor bijbetalen.
  En ze smeren je allemaal dingen aan die je niet nodig hebt of zelf kan doen.
  Zoek even op Laat je niet kisten, erg verhelderend. Je kan zelf een heleboel doen, wat stukken goedkoper is.
  Dus overkomt het jou? Hou familie/vrienden beraad en besluit wat jullie willen.
  Bel dan pas verzekering of uitvaartondernemer.
  Als je het andersom doet nemen zij beslissingen voor je. Zetten je onder druk.
  Heb ik een slechte ervaring met uitvaartverzekering en ondernemers? Wat denk je zelf?

  • Piet Zwikker

   Inderdaad ,helemaal mee eens, mijn vader zei vroeger :je moet alleen verzekeren voor een risico wat je zelf niet kunt dragen.Toen ik de kop las boven dit artikel dacht ik meteen wie heeft dit geschreven, hier klopt iets niet.Bleek dus wel,een advertentie te zijn.Ben het helemaal met Rob Vreeken eens, had duidelik boven het artikel moeten staan.Nu begin je artikelen van de Orkaan te lezen met in je achterhoofd is dit echt of niet.