Ismail zegt sorry

Excuses maken is natuurlijk altijd oké, maar stiekem hadden we graag willen weten wat er was gebeurd als Ismail Ilgun niet was ingegaan op de eis van het Openbaar Ministerie om excuses te maken voor zijn gedragingen.

Daarbij heeft hij zijn spijt al bij diverse gelegenheden betuigd. 

Voor de duidelijkheid: er was geen gerechtelijke uitspraak, maar het OM beloofde de zaak tegen hem te sluiten als hij sorry zou zeggen.

‘De zaak’ schatten wij vrij kansloos in, en eigenlijk denken we dat ze dat bij het OM zelf ook deden. Zijn computer en camera kreeg hij overigens niet terug…

Komt ie:

Hier vind je meer over Ismail Ilgun

 

Deel dit artikel:

26 reacties

 • george after baker

  zucht

  • blikken berry

   Als ik of mijn vrouw of de gemiddelde Nederlander door een onbekende op straat omarmt lijkt te gaan worden dat wil toch ook bijna niemand, dan zijn we toch ook pleiterik

 • Evert Hartog

  Dat hadden we inderdaad graag willen weten of hij ook excuses had aangeboden zonder de eis van het OM. Eigenlijk heeft hij dat ook al gedaan. Dat we nu aan de integriteit van Ismail kunnen twijfelen toont de stupiditeit van de eis van het OM aan.

 • Finnie

  Lekkere propaganda de Orkaan.
  Waarom moet hier nou weer aandacht aan besteed worden.
  Doei.

 • yolande hopman

  Heel vreemd dat Ismail zijn eigendommen niet teruggekregen heeft; daar zou je toch bijna een “zaak”van maken:)

 • hans van loo

  Wie is die gozer?

 • Willemsen

  En dan maar zeggen dat je in Nederland zwaar wordt gestraft.

 • Mark Peters

  Het is gewoon het rotjochie van de buurt die een beetje te veel aandacht heeft opgeist. Heel Nederland heeft mogen oordelen en veroordelen. Gewoon een draai om z’n oren en verder waar we genleven zijn. Wat gebeurde er als jij kattekvwaad had uitgehaald?

 • Ruud (brabozaankanter)

  Het is ook nooit goed he , ben benieuwd wat de reacties waren geweest als het een autochtone NL er was geweest..
  En dat het beslag op camera en PC niet opgeheven is vind ik idd ook nogal curieus..

 • Jemig ja,
  maar waar sta jij dan in de hele discussie,
  Kereltje Man?

  • Merel Kan

   Wat lief dat je het vraagt:-)
   Puur toevallig sta ik 100% achter de inhoud van bovenstaand stuk. Ik denk dat het OM geen zaak had.
   Verder had hij dit filmpje niet hoeven maken, omdat hij zonder druk van het OM zijn excuses al eerder heeft aangeboden.

   • Dus je vindt het best wel ‘een toffe peer’, die Ishmael.
    Vertel het ons Merel!
    Je bent altijd zo onduidelijk.
    Zou je bij ‘m durven onderduiken als de wereld nog zwarter wordt?

    • JanN

     Beetje enge vraagstelling vind je niet? Bij wie zou je dat wel durven? Wie staat er zo sterk in zijn schoenen dat hij/zij de druk van een overheerser kan weerstaan, want dat is wat je bedoelt toch? Schuif dat zo’n (hypothetische) verantwoordelijkheid deze jongen toch niet in zijn schoenen.

 • paul

  De jeugdgroep waar Ilgun deel van uitmaakte heeft zich wel degelijk met strafbare feiten bezig gehouden.
  Uiteindelijk heeft het hele gebeuren Ilgun geen windeieren gelegd. Het heeft hem bekendheid gegeven en geld opgeleverd. Die jongen op zijn fiets, die door de jeugdgroep werd mishandeld, wat heeft het hem opgeleverd? Wat heeft dit voor impact op zijn leven gehad? Er wordt veel over meneer Ilgun gesproken en weinig over de slachtoffers van de jeugdgroep waar hij tot behoorde.

  Het rechtssysteem dient er ook voor om een voorbeeld te stellen: dat misdaad niet loont. Een media-verbod voor hele lange tijd was een betere sanctie geweest.

 • rj

  Omgekeerde wereld. Voor wie het durft te zien. |

  Verander de wereld, begin bij u zelf. Wat bedoelde Gandhi daarmee, denk je?
  We kunnen de problemen van deze wereld niet oplossen door dezelfde manier van denken waardoor ze zijn ontstaan. Wat bedoelde Einstein daarmee, denk je?

  Doe jouw eigen onderzoek, oordeel niet en laat je medemens met rust.

  Deze man liet merken wat er leeft, was opstandig dus hij liet protest zien en horen en dàt werd niet getolereerd.
  Dáárvoor is hij op het matje geroepen. Want wie afwijkt wordt gestraft en dat blijkt ook wel uit de overwegend oliedomme reacties van mensen die zelf niet ‘leven’ maar die louter gelegenheid zien om zich af te reageren op iemand die dialoog en verbinding zoekt, en spreekt over Liefde en Vrienden, en gaandeweg de mensen een spiegel voorhield. Een keiharde spiegel. Moge.
  En dat mag niet?? Och arme! Wat mankeert jou dat je dat hinderlijk vindt?

  De man die van z’n fiets werd getrapt, VROEG erom, hoorde ik van zijn collega. Bovendien begon dat slachtoffer zelf, door een jongen van 14, zo is mij verteld, kwaadaardig weg te duwen van zijn fiets waarvan hij later is afgetrapt.
  Kortom. Aanleiding, oorzaak en gevolg zijn vreselijk door elkaar gehusseld. De waarheid sneuvelt als eerste. Doe jouw eigen onderzoek en oordeel niet.
  Ik walg van zwakbegaafde, gemene, destructieve en zogenaamde politiek correcte reacties van oer-kwaad en furieus volk, dat zich uitleeft op iemand met een prachtige uitstraling en innemende persoonlijkheid.

  Hem naar beneden trappen getuigt van passief gedrag; men gunt hem niet wat men zelf nooit gegund was en durft niet op te staan voor waarheid maar predikt ‘hoe het hoort’ vanuit oude pijn. Wie zo doet (oordelen zonder enig onderzoek of interesse dus zonder enige positieve intentie) is lui en durft niet in de spiegel te kijken.

  Karikaturaal gedrag van een laf volk. Om langdurig van te kotsen.

  Deze man verdient niets minder dan eerherstel. Ismail mist de steun van zijn buurt die hem als gelijke dienen te behandelen ipv te betuttelen. De mensen die hem uitschelden en natrappen, ontlopen hun verantwoordelijkheid om tot dialoog te komen door vragen te stellen, om mee te beginnen. Oordelen is aan geen mens voorbehouden. Is een trucje van de kerk geweest om mensen te onderdrukken door de eeuwen heen. De mond snoeren door agressie en opgelegde maar volstrekt tegenstrijdige regeltjes over hoe het hoort die niemand heeft bedacht, niemand onderschrijft en ieder opgedrongen krijgt.
  Toonbeeld van laf gedrag dus.
  Wees trots op u zelf, oh NEE-derland, voor het voortbrengen van angsthazen, lafaards, leugenaars, verraders en bedriegers.

  Verander de wereld, begin bij u zelf. Wat bedoelde Gandhi daarmee, denk je?
  We kunnen de problemen van deze wereld niet oplossen door dezelfde manier van denken waardoor ze zijn ontstaan. Wat bedoelde Einstein daarmee, denk je?
  Precies. Laat het hart spreken en laat die boosheid achterwege waarmee ieder een ander lastig valt. Zo laten we zien hoe wij als volk tegen elkaar OPGEZET zijn. Je ziet jouw buurman als vijand en verraadt jouw eigen kind. Ben je daar trots op? Een volk dat niet samen-leeft is geen volk, dat is een zooitje ongeregeld dat elkaar continu bestrijdt zonder te weten waarom.
  Adresseer jouw boosheid. Omarm jouw eigen stuk. Neem verantwoording. Wees nieuwsgierig.
  Volg je hart, en laat je hart spreken. Behandel een ander hoe je zelf behandeld wilt worden…

  rj

  https://facebook.com/1285359731573691

  • hans van loo

   Als ik al die reactie’s lees en dan met name de laatste,waarbij overigens hulde voor de schrijfstijl,dan wordt de heer(nou ja)Ismail erg belangrijk geacht.Het zou bijna een item voor Buitenhof zijn.

   • Erik Esteie

    Hij wordt belangrijk gemaakt door een bepaald deel van de media en de volgers van die media zouden barbertje het liefste zien hangen. Als tegen reaktie wil een ander deel van de media de boel nuanceren en zijn de reacties van die media volgers een stuk genuanceerder

    Welkom in het Youtube tijdperk…

    Heeft Ismael trouwens zijn telefoon en computer al terug?

 • rj

  Zie in… hoe we tegen elkaar opgezet zijn… [met een tot de verbeelding sprekend, alles zeggend, niets verhullend plaatje] facebook.com/1286104321499232

 • Paladijn

  De Neus doet wat hem opgedragen is door de rechter. Spijt hebben is wat anders. Ik geloof zeker niet dat dit mannetje het uit eigen beweging heeft gedaan.

  • Erik Esteie

   Er is hem niks opgedragen door een rechter, hij heeft namelijk niet voor een rechter gestaan…

  • Ruud (brabozaankanter)

   Legt u eens uit dan? hoe moet dat dan precies “Spijt hebben”..
   Zodat ik dat ook in het vervolg probleemloos kan doen . het is mij nu nog wat vaag allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *