Volgend jaar wordt Zinnenprikkelend. Als het aan Het Weefhuis en ook aan De Orkaan ligt. Van 31 maart tot en met 10 april 2023 zal zinnenprikkelend werk tentoon worden gesteld, maar een groot deel daarvan moet nu nog gemaakt worden. 

De kunst moet een ervaring kunnen zijn voor mensen die niet, slecht of goed kunnen zien en dat vraagt wat onderzoek. 

Jaap Kwast, hij is blind en oprichter van Stichting Oog aan de Zaan helpt graag mee om Zinnenprikkelend vorm te geven en Nicole van der Heijden van Het Weefhuis laat zich dat geen twee keer zeggen. Samen bezochten ze het Zaans Museum om ideeën op te doen. Let op! hij duurt zo’n 10 minuten. Dat is ongeveer 10 keer langer dan de gemiddelde video van De Orkaan:

Oproep 

Voor deze expositie, die van 31 maart t/m 10 april 2023 zal plaats vinden, wil de organisatie zinnenprikkelend werk tentoonstellen. Werk dat betast mag worden, klanken voortbrengt, geuren en smaken verspreidt en dat gezien mag worden. Het kan ook een kort concert, een rap of een lezing zijn. Wellicht een podcast, met een kortverhaal of een gedicht dat onderdeel kan worden van ‘Zinnenprikkelend.’

Het Weefhuis zal voor dit project met verschillende organisaties en kunstenaars samenwerken. Om het project te kunnen realiseren zullen er financiële bijdragen bij fondsen en subsidiegevers aangevraagd worden. Stichting Het Weefhuis is een ongesubsidieerde non-profit organisatie.

Het bestuur van Het Weefhuis roept iedereen op die denkt een creatieve bijdrage aan deze jubileumexpositie te kunnen leveren zich te melden. Stuur een schets, een foto of een idee met een korte beschrijving naar info@hetweefhuis.nl 

Het bestuur beoordeelt alle inzendingen en stelt daaruit de tentoonstelling samen.

De Orkaan zal voor deze tentoonstelling een digitaal verlengstuk zijn. 

Op de foto onder zie je een voelbaar landschap gemaakt door Rosalyn Reijnders (21 jaar, student HKU-Illustratie)