De 11e editie van de Zaanse Schansloop (10 km) werd gewonnen door Jeroen Kramer (AV Zaanland) bij de mannen met een tijd van 33 minuten.

Eline Langeveld (AV Zaanland) won bij de vrouwen met een tijd van 39:40.

Bij de 10 km-race van de mannen werden Awet Haille (Beverwijk, in 35:25) en Frank van der Sluis (Krommenie, in 35:26) tweede en derde. Bij de vrouwen finishten José Doorson (Zaanland, in 42:56) en Katia Ganda (Zaandam, in 43:51) achter Langeveld (wethouder Natasja Groothuismink van ROSA werd 7e).

De 5-km werd gewonnen door Mike de Dood uit Wijdewormer in 17:13, Tijmen van ’t Land (Wormerveer) en Menno Brendeke uit Zaandijk werden tweede en derde.

De korte afstand bij de dames werd een overwinning voor Jeske van der Pal (AV Zaanland) in 20:25 voor Sanne Lagerweij (Zaandam) en Anne-Marieke Visser uit Wormer.

Aan de wedstrijd deden meer dan 500 deelnemers mee. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Zaans Natuur- en Milieucentrum. Dat ging om € 7.500 dat de kersverse voorzitter Paul Laport in ontvangst mocht nemen. Het centrum gaat het bedrag besteden aan de nieuwbouw. 

De wedstrijd werd georganiseerd door Atletiek Vereniging Zaanland in samenwerking met de Rotaryclub Wormerveer-Krommenie.

De foto boven van winnaar Mike de Dood (5 km) is van Jurriaan Bakker (Meneer de Fotograaf). Hieronder de overhandiging van de cheque. (In de eerste versie van dit bericht stond dat de foto Jeroen Kramer liet zien, dat klopt dus niet, het is Mike de Dood, de winnaar van de 5 km.)

Winnaars 10 km mannen: Jeroen Kramer (1) Awet Haille (2) en Frank van der Sluis (3), foto Paul Laport

 

Winnaars 10 km vrouwen: Eline Langeveld (1), José Doorson (2) en Katia Ganda (3), foto Paul Laport

 

Paul Laport ontvangt de cheque van Inge Brakman van de Rotaryclub Wormerveer-Krommenie.

 

Winnaar Mike de Dood, foto: Jurriaan Bakker (Meneer de Fotograaf)

 

Winnaar Mike de Dood, Zaanse Schansloop 5 km, foto: organisatie