Jongen na 1,5 uur bevrijd uit lift Zaandijk Zaanse Schans (12 filmpjes!)

De brandweer bij station Zaandijk Zaanse Schans is deze ochtend, 18 april 2019, al geruime tijd bezig geweest om een jongen uit de lift bij het station te bevrijden.

De pogingen waren eerst tevergeefs. De brandweer heeft geweld moeten gebruiken om de lift te openen. Na ongeveer anderhalf uur was Joeri weer vrij.

Omstreeks kwart over 11 werd duidelijk dat de jongeman in de lift vast zat aan de kant van Koog Zaandijk op de begane grond. De brandweer was na een half uurtje aanwezig.

De Orkaan was erbij en zette video’s op Twitter. Hieronder het overzicht.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • hans van loo

  Een hachelijk avontuur.
  Stel je moet…..

 • Peter Blokker

  ik, en met mij velen’ zit al ruim 6 jaar vast aan een veel te lage pensioen uitkering, maar daar wordt weer GEEN aandacht aan besteedt, maar ja 1,5 uur vast in een lift het is wat, hoop wel dat hij zijn mobieltje bij hem had tegen de verveling, want 1,5 zonder nee dat kan niet.

  • Bruce Latham

   Ik snap deze reactie werkelijk niet. Naast het feit dat er in de media wel degelijk aandacht voor lage pensioenen en toekomstige tekorten in fondsen (of er ‘genoeg’ aandacht is en wat het effect daarvan is daargelaten), heeft dat natuurlijk helemaal niets te maken met dit bericht. Ik snap niet waarom een bericht over een jongen die vastzit in de lift bij jou de reactie oproept om te klagen dat je meer inkomen wil en dat die jongen niet zonder zijn mobiele telefoon kan…

 • Dick Smit

  Een half uur wachten op de brandweer is wel heel erg lang. Denk dat het verstandig is om dit even intern te evalueren. En natuurlijk maatregelen nemen om dit in de toekomst te voorkomen.

  • Merel Kan

   Hoi Dick, het duurde inderdaad lang, maar de brandweer wordt pas ingeschakeld als het bedrijf dat speciaal is ingehuurd voor het verlossen van mensen uit liften langer dan een half uur nodig heeft om ter plekke te komen. In dit geval leek het erop dat die hulp er snel zou zijn, maar dat was niet het geval. Toen kwam alsnog de brandweer.

 • Corine Gorter

  Oefff, als de zon erop staat wordt het flink warm in die lift. Moet meteen denken aan hondjes in auto’s die in de zon wachten tot hun baasje weer terugkomt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *